Skip to content

Weetjes over de FUE Saffier techniek met de Saffieren pen

De technologie ontwikkelt zich erg snel. Deze vooruitgang heeft positieve effecten op alle sectoren, of het nu om technologie gaat of niet. Haartransplantatie toepassingen behoren tot de industrieën die deze snelle vooruitgang in technologie delen. Met de invoering van nieuwe technieken in de sector nemen de kwaliteit en de natuurlijkheid van dag tot dag toe. De nieuwste technologie op dit gebied is de FUE-methode. Momenteel is de FUT-methode vervangen door de FUE-methode in veel centra. Na de ontdekking van de FUE-methode, is de meest recente uitvinding op dit gebied de toepassing met de Saffieren pen. Met de invoering van de Saffieren pen is het succes van de FUE-techniek toegenomen en is er veel vraag naar.

Contents

Wat houdt de FUE Saffier methode in?

Met de vooruitgang in de technologie, zijn er nieuwe ontwikkelingen in haartransplantatie technieken en haaruitval behandelingen. Vandaag de dag is de FUE-techniek een van de modernste haartransplantatietechnieken die op grote schaal wordt toegepast, bloeiend. Dit succes heeft het een stap verdergezet door gebruik te maken van de Saffieren pen.

Het proces van de FUE Saffier.

Saffier is zeer waardevol als het wordt beschouwd als een mijn. Tijdens het openen van de kanaaltjes wordt namelijk een Saffieren pen gebruikt in plaats van metalen mesjes. De FUE-methode waarbij gebruik wordt gemaakt van de tip van Saffier is geen afzonderlijke methode, maar een soort innovatie die alleen binnen het toepassingsgebied van de FUE valt. Het is een toepassing ontwikkeld om de kanalen waar de haarfollikels worden overgebracht heel klein te kunnen openen en zo de vorming op littekens en het genezingsproces op dit gebied te minimaliseren. Dankzij deze toepassing is de kans op een complicatie ook volledig geminimaliseerd. Daarom is het de meest preferente toepassing van de laatste periode geworden.

Voordelen van de FUE Saffier methode.

De Saffieren pen heeft veel voordelen vergeleken met een metalen mes. Stalen messen verliezen hun scherpte na verloop van tijd, wat resulteert in meer weefselschade. De Saffieren pen verliest zijn scherpte niet, is hard, duurzaam en glad omdat het oppervlak van kristal is.  De Saffieren pen verstoort de bloedcirculatie niet en is antibacterieel.

Tijdens een haartransplantatie is het belangrijk om de huidige haarwortels niet te beschadigen, voor een succesvol en natuurlijk resultaat. De Saffieren pen maakt micro-openingen van de kanalen mogelijk, waardoor de huidige haartjes niet beschadigd worden en de hersteltijd aanzienlijk wordt verkort.

Het gebruik van de Saffieren pen bij patiënten met metaalgevoeligheid of metaalallergie vermindert het risico op gevoeligheid en allergie. De Saffieren pen is antimicrobieel en voorkomt zo het risico op infectie.

De Saffieren pen wordt sinds 2016 gebruikt en heeft zich op grote schaal bewezen. Tegenwoordig wordt de techniek ‘’De FUE Saffier haartransplantatie’’ genoemd.

Het verschil tussen de FUE Saffier en de klassieke FUE

Het enige verschil tussen de FUE Saffier en de klassieke FUE is de pen die gebruikt wordt tijdens het openen van de kanaaltjes. Saffier is een kostbaar kristal en is veel beter qua materiaal vergeleken met een metalen mes, omdat het zijn scherpte niet verliest.

Het gebruik van een Saffieren pen in de FUE-techniek heeft een innovatief tijdperk in haartransplantatie op gang gezet. Sinds 2004 is de wereldwijd aanvaarde FUE-techniek een stap verder met de aanpassing van de saffieren pen. De Saffieren pen maakt het mogelijk om kleinere kanalen te openen vergeleken met metalen messen en beïnvloed ook het genezingsproces positief.

Tijdens een haartransplantatie is het openen van de kanaaltjes waar de haarwortels in worden geplaatst, de belangrijkste stap voor een succesvolle behandeling. Alle aspecten die van invloed zijn op de natuurlijkheid, zoals de richting, dichtheid en hoek van de getransplanteerde haarzakjes, worden gevormd door het succes van de opening van het kanaal. De Saffieren pennen zijn 1.0, 1.3 of 1.5 mm smal, hierdoor is een hogere dichtheid te bereiken.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *