Skip to content

Haartransplantatie Behandeling

Maandelijkse Verzorging Na Haartransplantatie

HET PROCES NA DE HAARTRANSPLANTATIE

Het is heel belangrijk om mooi en gezond haar te hebben voor een esthetisch uiterlijk. Veel mensen hebben echterhaaruitvalproblemen als gevolg van factoren zoals omgevingsomstandigheden, intense werkomstandigheden, slechte voeding en stress. Genetische factoren zijn ook een belangrijke factor in de oorzaken van haarverlies. Deze aandoeningen vormden vroeger een groot probleem, maar tegenwoordig is het mogelijk om in zeer korte periodes gezond haar te krijgen met haartransplantatieoperaties. Na een haartransplantatie die bij iedereen kan worden toegepast, ongeacht mannen of vrouwen, kunt u binnen enkele dagen terug naar normale levensomstandigheden.

Degenen die uit het buitenland naar Turkije komen voor een haartransplantatie, kunnen na slechts 2/3 dagen terugkeren. Binnen die 2/3 dagen wordt de haartransplantatie en de nazorg uitgevoerd door de deskundige team van ReHair Istanbul.

In de volgende paragraaf zullen we het hebben over hoe het proces na de haartransplantatie eruitziet. Bovendien zullen we in ons artikel informatie geven over hoe de haartransplantatie zal verlopen en wat er van de persoon wordt verwacht. U kunt ook andere artikelen op onze website lezen voor gedetailleerde informatie.

1E - 3E MAAND NA DE HAARTRANSPLANTATIE

Het is erg belangrijk voor mensen die een haartransplantatieoperatie ondergaan om binnen de eerste maand te handelen volgens de instructies van artsen. Over het algemeen moet op de eerste dag na de operatie een verband- en wasprocedure in de kliniek worden uitgevoerd. Het is van bijzonder belang dat deze procedure in de kliniek wordt uitgevoerd. Vanaf de volgende dag moet de wassinguitgevoerd worden met speciale lotion en verzorgingsproducten. Tijdens deze procedure moet het advies van de arts nauwkeurig worden opgevolgd. Het haar moet worden gewassen met lauw water en zonder te veel druk op de huid uit te oefenen. Binnen de eerste 3 dagen zullen omstandigheden zoals jeuk, zwelling en een licht brandend gevoel na de operatie verdwijnen.Ruim een week na de haartransplantatie begint het haar te groeien. Hard krabben of wrijven moet echter worden vermeden. Vanaf de tweede week na de operatie zal er geen merkbaar verschil zijn tussen de getransplanteerde gebieden en andere delen van het haar. Bovendien zullen gedurende deze tijd korstvorming en roodheid in de operatiegebieden verdwijnen. Gedurende de eerste 15 dagen moet het haar elke dag gevoelig worden gewassen.Tijdens dit proces moeten fysiek zwaar sporten en activiteiten worden vermeden.Na het einde van de eerste maand zult u een shock haaruitval ervaren. Dit is proces zal iedereen ervaren en het zal ongeveer een maandduren. Maakt u zich geen zorgen, het is een voorbode van genezing.Na de shock haaruitval begint nieuw en gezonder haar te groeien. In de 2e maand na haartransplantatie wordt het haar weer zichtbaar en kunt u milde jeuk op de haarwortels ervaren.Binnen de 2de en de 3de maand na de haartransplantatie, gaat de genezing door. Bij sommige mensen kunnen puistjes optreden, terwijl bij sommige mensen problemen met folliculitis kunnen optreden. De puistjes worden veroorzaakt door nieuw vrijgegeven haar en kunnen eenvoudig worden gecorrigeerd met vocht inbrengende crèmes. Folliculitis is echter een bacteriële huidinfectie en kan verschillende medicijnen vereisen. Daarom is het in uw belang om uw arts te raadplegen in plaats van een situatie alleen te analyseren.Gedurende de eerste 3 maanden, vooral in de 3e maand na de haartransplantatie, zijn enkele verschillen te zien tussen oude en nieuwe haartjes. Gedurende deze tijd is het belangrijk om het te lange haar te verkorten door het met een schaar te knippen. Zolang de schaar de huid niet raakt, voorkomt dit schade aan de huid.

4E - 6E MAAND NA DE HAARTRANSPLANTATIE

Na haartransplantatie begint het haar prominenter te worden vanaf de 4e maand. De patiënt wordt gelukkiger naarmate zijn haar groeit. Hoewel haarverlies volledig stopt, zal haar dat aan het begin van de 4e maand uitkomt eruitzien als een veer. Na 4 maanden is het haar dat begint te groeien waarschijnlijk krullend en zwak.

Vanaf de 5e maand, zal er een toename zijn in de hoeveelheid en kwaliteit van het haar dat groeit. Met deze merkbare toename kan de verzorgingcomfortabeler worden uitgevoerd. De periode na de 6e maand is nu een proces waarin het haar goed groeit en de groei doorgaat. De groeiende haarlokken beginnen er dikker en sterker uit te zien. Deze periodes zijn de gelukkigste maanden voor degenen die een haartransplantatie hebben gehad. Omdat de zorgen over het opnieuw groeien van het haar tijdens deze periode beginnen te verdwijnen.

7E - 9E MAAND NA DE HAARTRANSPLANTATIE

De 7e maand na de haartransplantatie is een periode waarin de verdikking van het haar zichtbaar wordt. Vooral na de 28e week zullen de verdikking en stevigheid van het haar duidelijk zijn. Het is noodzakelijk om te weten dat het haar bovenaan het hoofd later prominenter wordt dan andere gebieden. Met de groei van het haar aan de voorkant in de 7e maand, wordt een mooi esthetisch uiterlijk bereikt.

De 8e en 9e maand na haartransplantatie zijn de perioden waarin de genezing en haargroeiprocessen doorgaan. Gedurende deze tijd is het noodzakelijk om het advies van de arts op te volgen en stress te vermijden. Vooral in de 8e maand na de haartransplantatie en in de vorige processen kan overmatige stress voorkomen dat de haarzakjes goed wortelen. Bovendien kan het zijn dat een omgeving met veel milieuvervuiling de gezondheid van uw haar vertragen.

In de 9e maand na haartransplantatie is 70-80% van het haar gegroeid en ziet het haar er gezonder uit. Uw haar heeft de gewenste dikte en kan in de gewenste vorm worden gebracht. Als het haar moet worden gevormd, kan de föhn worden gebruikt wanneer dat nodig is.

10E - 12E MAAND NA DE HAARTRANSPLANTATIE

Vanaf de 10e maand na de haartransplantatie zal het haar zeer snel groeien. Het haar wordt langer en het krijgt een natuurlijker uiterlijk. Alle soorten haarverzorging en styling kunnen naar wens worden gedaan.

Na haartransplantatie worden de processen in de 10e maand nog steeds ervaren in de 11e maand. Het haar blijft groeien en dikker worden.

12 maanden na haartransplantatiechirurgie is de volledige dichtheid bijna voltooid. Hoewel het in sommige gevallen 18 maanden kan duren om 100% efficiënt haar te krijgen, wordt het gewenste resultaat verkregen in de 12e maand en daarna. Haarverzorging kan op de gewenste manier worden gedaan.

In deze periode van één jaar wordt uw haar langer en dikker, krijgt het zijn normale en gezonde uiterlijk. Over het algemeen zult u zich zeer comfortabel en zelfverzekerd voelen. De meest voorkomende fout gedurende deze periode is het niet kunnen tonen van geduld. De grootste fouten die niet mogen worden gemaakt, zijn het gebruik van verschillende medicijnen of mengselsbuiten het advies van de arts, vanwege ongeduld. Dergelijk gedrag kan de grip van de haarzakjes beschadigen en de snelheid en hoeveelheid haargroei verminderen. Daarom mag in geen enkel stadium na haartransplantatie een procedure worden uitgevoerd, in tegenstelling tot het advies van de arts. In een onverwachte situatie moet de kliniek onmiddellijk worden ingelicht.