Skip to content

Na haartransplantatie

Nazorg Haartransplantatie

WAAR U OP MOET LETTEN NA DE HAARTRANSPLANTATIE

Na haartransplantaties neemt het aantal mensen met een esthetische en natuurlijke uitstraling toe. Er zijn enkele dingen waarmee rekening moet worden gehouden vóór en na een haartransplantatie. Het slagingspercentage van de operatie zal ook toenemen als deze kwesties aangepakt, wat vooral artsen en specialisten willen. Mensen met een haartransplantatie uit het buitenland brengen over het algemeen slechts twee dagen door in Turkije. Na deze periode van twee dagen wordt u door de arts geïnformeerd over de voorwaarden die u tegenkomt en waar u voor moet zorgen. De eerste maanden na een haartransplantatie, zijn kritieke tijden voor u om in kortere tijd nauwkeurigere resultaten te bereiken. In dit artikel zullen we u vertellen waar u op moet letten gedurende deze periode. Het is in uw belang om aandachtig te lezen enhet advies op te volgen.

DAGEN NA DE OPERATIE MOET U OP UW HOUDING LETTEN. HOUD DE EERSTE 3 DAGEN UW HOOFD OMHOOG EN LAAT DEZE NIET ZAKKEN.

In de eerste drie dagen na de haartransplantatie is het belangrijkste waar u op moet letten uw houding. Het wordt aanbevolen om gedurende deze tijd uw hoofd rechtop te houden. Het is heel belangrijk om het hoofd rechtop te houden en het hoofd niet te buigen, zodat het mogelijke oedeem in het haargebied sneller zal genezen. Raak uw haar niet met de hand aan en voorkom ook dat water uw haar aanraakt.

U MAG 1 WEEK LANG GEEN ALCOHOL OF ROOKMIDDELEN CONSUMEREN.

De consumptie van alcohol en sigaretten na een haartransplantatie zullen uw genezingsproces verlengen. Het drinken van alcohol in de eerste week na de operatie kan bloeding veroorzaken. Na het drinken van alcohol kunnen bloeddruk, lage bloedsuikerspiegel, verslechtering van de elektrolytenbalans in het bloed en ademhalingsproblemen optreden. Als u slaappillen, kalmerende middelen of pijnstillers gebruikt, kunnen de effecten van de medicijnen toenemen in combinatie met alcohol. Patiënten die roken, kunnen daarentegen meer longproblemen en ernstige hoest hebben dan niet-rokers. Roken verstoort de bloedcirculatie en veroorzaakt verminderde zuurstof naar het operatiegebied. Deze aandoeningen kunnen leiden tot vertragingen in helende wonden en een breed scala aan infecties. Andere problemen zijn obstructie van de luchtwegen, plotselinge vernauwing van de luchtwegen tijdens de slaap en wakker worden. In de eerste week na een haartransplantatie kan roken en alcohol consumeren leiden tot de bovengenoemde problemen. Dit soort problemen verzwakken het immuunsysteem van het lichaam en zorgt ervoor dat de systemen die natuurlijke genezing bieden, hun functie verliezen. Om deze reden moeten alcohol en roken worden vermeden tijdens de eerste week na de operatie.

TREK GEDURENDE 15 DAGEN VRIJE EN PASSENDE KLEDING AAN. DENK DAARBIJ AAN KLEDING MET EEN VOORRITSLUITING OF EEN TRAININGSPAK.

Gedurende de eerste 15 dagen na een haartransplantatie moet u ervoor zorgen dat u geen contact met uw haar maakt. Wanneer u kleding met een strakke kraag probeert aan te doen of uit te trekken kunt u contact maken met het geïmplanteerde gebied. Hiermee kunt ude grafts beschadigen en de genezing verlengen. Om deze reden moet u de eerste 15 dagen kleding kiezen die gemakkelijk te dragen is. Gedurende deze tijd is het in uw belang om ruime kleding te dragen en te kiezen voor kleding met ritssluiting of knopen.

U MAG 1 MAAND LANG NIET ZWEMMEN OF GEBRUIK MAKEN VAN EEN SAUNA OF HAMMAM.

In de eerste periode van 1 maand na een haartransplantatie mag u geen gebruik maken van zwembaden of sauna’s. De eerste en belangrijkste reden hiervoor is dat warme omgevingen het genezingsproces vertragen en tot verschillende infecties kunnen leiden. Blootstelling aan warme omgevingen zoals een bad of sauna kan het risico op complicaties vergroten tijdens de genezing van de korst die in het haar zal optreden. Een andere reden om dergelijke plaatsen niet binnen de eerste maand te betreden zijn de reinigings- en hygiëneproblemen die kunnen optreden. Als u geen aandacht besteedt aan uw hygiëne tijdens deze perioden waarin u zeer gevoelig moet zijn, neemt de kans op succes van de operatie af.

VERMIJD DIRECT ZONLICHT GEDURENDE 1 MAAND.

Na een haartransplantatie kunnen kleine wonden en krassen optreden in het gebied van de operatie. De gevoeligheden die zich zullen voordoen, vooral in de eerste periode van een maand, zullen nog meer toenemen als ze worden blootgesteld aan direct zonlicht. Rode wonden, worden negatief beïnvloed door direct zonlicht. Bovendien kunnen de zonnestralen ervoor zorgen dat het haar uitdroogt en versleten lijkt. De grootste schade veroorzaakt door de zonnestralen aan het haar verzwakt de haarwortels. Het is heel belangrijk om direct zonlicht te vermijden tijdens de eerste periode van een maand na de haartransplantatie. Gebruik een beschermende hoed of paraplu als u in de zon wilt gaan.

U MAG DE EERSTE 15 DAGEN GEEN HOOFDDEKSELS DRAGEN.

Na een haartransplantatie zijn de eerste 15 dagen zeer kritisch voor het operatiegebied. Tijdens dit proces moet elke houding die de genezing van het haar beïnvloedt, worden vermeden. Een daarvan is het dragen van hoofddeksels. Krassen en kleine beschadigingen die kunnen optreden bij het dragen van hoofddeksels kunnen problemen veroorzaken. Het kan ervoor zorgen dat haarzakjes breken of het gebied van de operatie beschadigd wordt.

HET GEÏMPLANTEERDE GEBIED IS DE EERSTE 15 DAGEN GEVOELIG. U MAG ER NIET OP WRIJVEN OF KRABBEN.

Het gebied waar de haartransplantatie is uitgevoerd zal de eerste dagen erg gevoelig zijn en de genezingstijden van krassen of wonden die zich in de regio kunnen voordoen langer zullen duren, zal het voorkomen dat de haartransplantatie een succesvol resultaat bereikt. Om deze redenen moet u binnen de eerste 15 dagen na de haartransplantatie oppassen dat u geen harde klap krijgt op het gebied van de operatie en geen krassen maakt. Harde stoten in dit gebied kunnen schade aan uw haarwortels veroorzaken.

HET PROCES NA DE HAARTRANSPLANTATIE

1E - 3E MAAND NA DE HAARTRANSPLANTATIE

Het is erg belangrijk voor mensen die een haartransplantatieoperatie ondergaan om binnen de eerste maand te handelen volgens de instructies van artsen. Over het algemeen moet op de eerste dag na de op...

4E - 6E MAAND NA DE HAARTRANSPLANTATIE

Na haartransplantatie begint het haar prominenter te worden vanaf de 4e maand. De patiënt wordt gelukkiger naarmate zijn haar groeit. Hoewel haarverlies volledig stopt, zal haar dat aan het begin van ...

7E - 9E MAAND NA DE HAARTRANSPLANTATIE

De 7e maand na de haartransplantatie is een periode waarin de verdikking van het haar zichtbaar wordt. Vooral na de 28e week zullen de verdikking en stevigheid van het haar duidelijk zijn. Het is nood...

10E - 12E MAAND NA DE HAARTRANSPANTATIE

Vanaf de 10e maand na de haartransplantatie zal het haar zeer snel groeien. Het haar wordt langer en het krijgt een natuurlijker uiterlijk. Alle soorten haarverzorging en styling kunnen naar wens word...

ONZE TEVREDEN KLANTEN

Veelgestelde Vragen

Het is heel belangrijk om mooi en gezond haar te hebben voor een esthetisch uiterlijk. Veel mensen hebben echter haaruitvalproblemen als gevolg van factoren zoals omgevingsomstandigheden, intense werkomstandigheden, slechte voeding en stress. Genetische factoren zijn ook een belangrijke factor in de oorzaken van haarverlies. Deze aandoeningen vormden vroeger een groot probleem, maar tegenwoordig is het mogelijk om in zeer korte periodes gezond haar te krijgen met haartransplantatie operaties. Na een haartransplantatie die bij iedereen kan worden toegepast, ongeacht mannen of vrouwen, kunt u binnen enkele dagen terug naar normale levensomstandigheden.Degenen die uit het buitenland naar Turkije komen voor een haartransplantatie, kunnen na slechts 2/3 dagen terugkeren. Binnen die 2/3 dagen wordt de haartransplantatie en de nazorg uitgevoerd door de deskundige team van ReHair Istanbul. In de volgende paragraaf zullen we het hebben over hoe het proces na de haartransplantatie eruitziet. Bovendien zullen we in ons artikel informatie geven over hoe de haartransplantatie zal verlopen en wat er van de persoon wordt verwacht. U kunt ook andere artikelen op onze website lezen voor gedetailleerde informatie.

Het is erg belangrijk voor mensen die een haartransplantatie operatie ondergaan om binnen de eerste maand te handelen volgens de instructies van artsen. Over het algemeen moet op de eerste dag na de operatie een verband- en was procedure in de kliniek worden uitgevoerd. Het is van bijzonder belang dat deze procedure in de kliniek wordt uitgevoerd. Vanaf de volgende dag moet de wassing uitgevoerd worden met speciale lotion en verzorgingsproducten. Tijdens deze procedure moet het advies van de arts nauwkeurig worden opgevolgd. Het haar moet worden gewassen met lauw water en zonder te veel druk op de huid uit te oefenen. Binnen de eerste 3 dagen zullen omstandigheden zoals jeuk, zwelling en een licht brandend gevoel na de operatie verdwijnen. Ruim een week na de haartransplantatie begint het haar te groeien. Hard krabben of wrijven moet echter worden vermeden. Vanaf de tweede week na de operatie zal er geen merkbaar verschil zijn tussen de getransplanteerde gebieden en andere delen van het haar. Bovendien zullen gedurende deze tijd korstvorming en roodheid in de operatiegebieden verdwijnen. Gedurende de eerste 15 dagen moet het haar elke dag gevoelig worden gewassen. Tijdens dit proces moeten fysiek zwaar sporten en activiteiten worden vermeden.Na het einde van de eerste maand zult u een shock haaruitval ervaren. Dit is proces zal iedereen ervaren en het zal ongeveer een maandduren. Maakt u zich geen zorgen, het is een voorbode van genezing. Na de shock haaruitval begint nieuw en gezonder haar te groeien. In de 2e maand na haartransplantatie wordt het haar weer zichtbaar en kunt u milde jeuk op de haarwortels ervaren. Binnen de 2de en de 3de maand na de haartransplantatie, gaat de genezing door. Bij sommige mensen kunnen puistjes optreden, terwijl bij sommige mensen problemen met folliculitis kunnen optreden. De puistjes worden veroorzaakt door nieuw vrijgegeven haar en kunnen eenvoudig worden gecorrigeerd met vocht inbrengende crèmes. Folliculitis is echter een bacteriële huidinfectie en kan verschillende medicijnen vereisen. Daarom is het in uw belang om uw arts te raadplegen in plaats van een situatie alleen te analyseren.Gedurende de eerste 3 maanden, vooral in de 3e maand na de haartransplantatie, zijn enkele verschillen te zien tussen oude en nieuwe haartjes. Gedurende deze tijd is het belangrijk om het te lange haar te verkorten door het met een schaar te knippen. Zolang de schaar de huid niet raakt, voorkomt dit schade aan de huid.

Na haartransplantatie begint het haar prominenter te worden vanaf de 4e maand. De patiënt wordt gelukkiger naarmate zijn haar groeit. Hoewel haarverlies volledig stopt, zal haar dat aan het begin van de 4e maand uitkomt eruitzien als een veer. Na 4 maanden is het haar dat begint te groeien waarschijnlijk krullend en zwak. Vanaf de 5e maand, zal er een toename zijn in de hoeveelheid en kwaliteit van het haar dat groeit. Met deze merkbare toename kan de verzorging comfortabeler worden uitgevoerd. De periode na de 6e maand is nu een proces waarin het haar goed groeit en de groei doorgaat. De groeiende haarlokken beginnen er dikker en sterker uit te zien. Deze periodes zijn de gelukkigste maanden voor degenen die een haartransplantatie hebben gehad. Omdat de zorgen over het opnieuw groeien van het haar tijdens deze periode beginnen te verdwijnen.

De 7e maand na de haartransplantatie is een periode waarin de verdikking van het haar zichtbaar wordt. Vooral na de 28e week zullen de verdikking en stevigheid van het haar duidelijk zijn. Het is noodzakelijk om te weten dat het haar bovenaan het hoofd later prominenter wordt dan andere gebieden. Met de groei van het haar aan de voorkant in de 7e maand, wordt een mooi esthetisch uiterlijk bereikt.De 8e en 9e maand na haartransplantatie zijn de perioden waarin de genezing en haargroeiprocessen doorgaan. Gedurende deze tijd is het noodzakelijk om het advies van de arts op te volgen en stress te vermijden. Vooral in de 8e maand na de haartransplantatie en in de vorige processen kan overmatige stress voorkomen dat de haarzakjes goed wortelen. Bovendien kan het zijn dat een omgeving met veel milieuvervuiling de gezondheid van uw haar vertragen.In de 9e maand na haartransplantatie is 70-80% van het haar gegroeid en ziet het haar er gezonder uit. Uw haar heeft de gewenste dikte en kan in de gewenste vorm worden gebracht. Als het haar moet worden gevormd, kan de föhn worden gebruikt wanneer dat nodig is.

Vanaf de 10e maand na de haartransplantatie zal het haar zeer snel groeien. Het haar wordt langer en het krijgt een natuurlijker uiterlijk. Alle soorten haarverzorging en styling kunnen naar wens worden gedaan.Na haartransplantatie worden de processen in de 10e maand nog steeds ervaren in de 11e maand. Het haar blijft groeien en dikker worden. 12 maanden na haartransplantatiechirurgie is de volledige dichtheid bijna voltooid. Hoewel het in sommige gevallen 18 maanden kan duren om 100% efficiënt haar te krijgen, wordt het gewenste resultaat verkregen in de 12e maand en daarna. Haarverzorging kan op de gewenste manier worden gedaan.In deze periode van één jaar wordt uw haar langer en dikker, krijgt het zijn normale en gezonde uiterlijk. Over het algemeen zult u zich zeer comfortabel en zelfverzekerd voelen. De meest voorkomende fout gedurende deze periode is het niet kunnen tonen van geduld. De grootste fouten die niet mogen worden gemaakt, zijn het gebruik van verschillende medicijnen of mengsels buiten het advies van de arts, vanwege ongeduld. Dergelijk gedrag kan de grip van de haarzakjes beschadigen en de snelheid en hoeveelheid haargroei verminderen. Daarom mag in geen enkel stadium na haartransplantatie een procedure worden uitgevoerd, in tegenstelling tot het advies van de arts. In een onverwachte situatie moet de kliniek onmiddellijk worden ingelicht.

Haartransplantatie is een zeer geprefereerd type operatie in de afgelopen jaren. Het wordt binnen een paar uur uitgevoerd met lokale anesthesie en het zorgt ervoor dat de patiënten in zeer korte tijd terugkeren naar hun normale leven. Het is echter noodzakelijk om enkele maatregelen te nemen, zelfs als het een lokaal verdovingsmiddel is, omdat een narcose wordt gegeven en een chirurgische ingreep op de patiënt zal worden uitgevoerd.Voor dergelijke kleine operaties is het noodzakelijk om te stoppen met het nemen van bloedverdunners. Het zal nuttig zijn om informatie van uw arts te krijgen over de ontstekingsremmende pillen die pijnstillende eigenschappen hebben. Het is noodzakelijk om de medicijnen die worden gebruikt voor psychologische doeleinden te bespreken, vooral vóór de operatie met de anesthesist. Mensen die diabetes- en suikerproblemen hebben en hiervoor medicijnen gebruiken, moeten met hun arts praten. Ook moet de arts informatie krijgen over voedingssupplementen dat extern wordt gebruikt.Trouwens, om volledig te stoppen met roken en alcoholgebruik, is een week of twee voor de operatie de juiste manier van handelen. Het is ook belangrijk dat u vóór uw haartransplantatie een bad neemt en met een volle maag naar de kliniek gaat. Hierdoor worden de negatieve situaties die u tijdens en na de operatie kunt ervaren, geminimaliseerd.

Vóór elke haartransplantatie wordt er informatie aan u verstrekt over de haartransplantatie. Voor gasten uit het buitenland kan deze informatie worden verstrekt via WhatsApp. In de tussentijd wordt een haaranalyse uitgevoerd door middel van een foto of video, daarna wordt de meest geschikte methode voor u bepaald. Voor de haartransplantatie worden de eventuele gezondheidsklachten bekeken en worden alle nodige medische maatregelen genomen. Er zullen vragen zijn over of u rookt of alcohol drinkt. De patiënt wordt ook gevraagd of hij een chronische ziekte heeft en of hij regelmatig medicijnen gebruikt.

Nadat uw arts u de bovengenoemde instructies heeft gegeven, bent u bijna klaar voor de haartransplantatie. Na de medische informatie die we van u ontvangen, zullen er echter geen obstakels meer zijn voor de operatie.

Wanneer u naar onze kliniek komt voor een haartransplantatie, hoeft u niets mee te nemen. We stellen alle benodigde materialen beschikbaar vóór de operatie en laten u zich nergens zorgen over maken.

Voor de haartransplantatie zijn er enkele analyses en controles die bij de patiënt moeten worden uitgevoerd. De eerste hiervan is de haaranalyse. Tijdens de haaranalyse wordt gekeken of de haarzakjes geschikt zijn voor een transplantatie en of er een probleem is in de hoofdhuid. Het zorgt er ook voor dat iedereen een vooruitblik heeft op het operatieproces.Een laatste gezondheidsscan van de patiënt moet net vóór de haartransplantatie worden uitgevoerd. De medische informatie van de patiënt is in dit stadium van cruciaal belang. Mensen die zware medicijnen gebruiken of een ernstig gezondheidsprobleem hebben, kunnen zonder toestemming van een arts niet tot de operatie worden toegelaten.

Het wordt aanbevolen dat u uw haar wast voor een haartransplantatie, omdat u afhankelijk van het type haartransplantatie, wordt gevraagd uw haar niet te wassen binnen 1 of 2 dagen na de operatie. Dit proces is belangrijk voor uw haar om gezonder te worden.

Haartransplantaties behoren tot de eenvoudige operaties die niet erg lang duren. Sommige operaties duren echter tussen 1 uur en 6 uur. Het wordt dus aanbevolen om comfortabele kleding, met bijvoorbeeld een ritssluiting te dragen.

We raden u aan goed te eten voor een haartransplantatie. De reden hiervoor is om te voorkomen dat u tijdens en onmiddellijk na de operatie behoefte heeft aan voedsel. Iets lichts eten is de juiste manier om te eten. Als u voorafgaand aan de operatie vettig en kruidig eet, kan uw comfort tijdens de operatie worden aangetast.

Haartransplantatiechirurgie is een van de operaties die niet lang duren. Dit is een procedure waarbij de haarzakjes van de hoofdhuid worden verwijderd. Patiënten worden onmiddellijk na de operatie op de hoogte gebracht van de operatie. In de dagen na de operatie worden de haarbehandelingen die moeten worden toegepast aan de patiënt uitgelegd en worden de ontladingsprocedures uitgevoerd zonder tijd te verliezen.

Na de operatie worden patiënten geïnformeerd over de nazorg en kunnen ze meteen naar huis. De dag na de behandeling verwachten we ze weer terug in de kliniek voor de eerste wassing en krijgen ze uitgebreide instructies hierover.

Een paar weken na de haartransplantatie zult u een shock haaruitval ervaren. Aan het einde van de eerste maand valt het haar uit en begint het meteen terug te groeien. Vanaf de derde maand groeit het haar zichtbaar. Men ziet dat vanaf de zesde maand het haar zijn normale vorm begint te bereiken. In het proces tussen de achtste maand en 1 jaar heeft het haar het gewenste niveau bereikt.

Na de haartransplantatie hoeft u niet in het ziekenhuis te blijven. U kunt het ziekenhuis onmiddellijk verlaten na aandachtig te hebben geluisterd naar de zorginstructies van uw arts.

De dag na de operatie wordt de eerste wassing en controle uitgevoerd. De daaropvolgende controles worden voortgezet met de foto’s die u via WhatsApp verzendt. U wordt gevraagd om uw foto’s via WhatsApp te verzenden op de 15e dag, 3e maand, 6e maand, 9e maand en 12e maand na de operatie. De foto’s die u verzendt, worden onderzocht door onze gespecialiseerde artsen en er worden aanbevelingen gedaan voor de regio waar de transplantatie is uitgevoerd. De soorten massages die u moet doen, hoe u uw haar moet wassen en welke verzorgingsproducten u moet gebruiken, u wordt gedetailleerd geïnformeerd. U kunt 24/7 contact met ons opnemen om ons te raadplegen over elke situatie die u tegenkomt.

Haarverlies kan worden gezien na alle haartransplantaties (meestal aan het einde van de eerste maand). Dit is echter een normale toestand van haaruitval, het is tijdelijk. U zult meteen daarna gezonder haar zien groeien.

De eerste wasbeurt na een haartransplantatie moet de dag na de operatie worden uitgevoerd. Het is gunstig om deze wasbeurt in de kliniek door een specialist te laten doen. De eerste 15 dagen erna zult u uw haar moeten wassen met de verzorgingsmaterialen die u van uw arts heeft gekregen. Tijdens deze periode kunt u echter meer informatie over wassen krijgen door uw arts te raadplegen.

Wij adviseren onze patiënten om het haar voor 1 jaar niet te scheren na de haartransplantatie. U mag het wel laten knippen. U kunt namelijk met een tondeuse de hoofdhuid beschadigen en de haargroei verstoren. Het belangrijkste wat u na een haartransplantatie moet doen, is het advies van uw arts opvolgen. Na de operatie zal uw deskundige arts u vertellen hoe u moet handelen, wat u moet vermijden en hoe u uw haar kunt verzorgen.

Na een haartransplantatie kunt u gerust gaan reizen.

Gedurende de periode van 2 weken na de haartransplantatie moet u slapen op een manier die de haarwortels niet beschadigt. Mensen die hun nek als donorplaats gebruiken, moeten tijdens het liggen een nekbrace gebruiken om de pijn te voorkomen die in dit gebied zal optreden. U krijgt van ons een nek kussentje om te gebruiken tijdens het slapen.

De eerste wasbeurten na haartransplantatie moeten binnen de tweede dag na de operatie in een klinische setting worden uitgevoerd. Hierna is het geen kwaad om te douchen, rekening houdend met de waarschuwingen van de arts. Het wassen van uw haar in de eerste week met lauw water en zonder al te veel druk is een belangrijk detail.

Het proces na haartransplantatie is belangrijk voor het genezen van het haar en de huid. Daarom is het in de eerst maand noodzakelijk om direct zonlicht te vermijden. Vooral in de eerste 14 dagen mag het echter niet worden blootgesteld aan zonlicht. Anders zal de genezing worden vertraagd en kunnen verschillende infectierisico’s worden aangetroffen.

Het wordt aanbevolen om binnen de eerste 14 dagen uw hoofd te beschermen tegen de regen met een paraplu.

Tijdens de eerste maand na een haartransplantatie mogen geen sporten zoals gewichtheffen, zwemmen en hardlopen worden uitgevoerd. In plaats daarvan kunt u vanaf de eerste dag na de operatie lichte wandelingen doen.

Zodra u klaar bent met de haartransplantatie, kunt u verder gaan met uw zakelijke leven. Echter is het aangeraden om indien mogelijk 2 of 3 dagen rust te nemen.

De eerste wasbeurten na een haartransplantatie moeten door een specialist worden gedaan, in een klinische setting en binnen de tweede dag na de operatie. Afhankelijk van de faciliteiten van de patiënt, kan een tweede wasbeurt ook worden gedaan in klinische omstandigheden of door de patiënt zelf na een gedetailleerde uitleg.