Skip to content

Alles wat je moet weten over een wenkbrauwtransplantatie

Een wenkbrauwtransplantatie wordt uitgevoerd door het transplanteren van de haarzakjes van de nek naar de wenkbrauwen. Het is een pijnloze en comfortabele procedure die wordt uitgevoerd onder lokale anesthesie met de FUE-methode en die ongeveer 1-2 uur duurt. Wenkbrauwtransplantatie is een proces dat veel ervaring vergt en bestaat uit planning, het verwijderen van haar geschikt voor de wenkbrauwen en het overbrengen van de haartjes met de juiste richting en hoek.

Contents

Hoe wordt een wenkbrauwtransplantatie uitgevoerd?

Wenkbrauwtransplantatie is een veel gevoeliger maar kortere operatie in vergelijking met haartransplantatie. Vergeleken met de hoofdhuid, vereist de gezichtshuid die een preciezere structuur heeft een microchirurgische procedure. Wenkbrauwtransplantatie procedures zijn vergelijkbaar met haartransplantatie, omdat op dezelfde manier de donorhaartjes met de FUE-methode uit de nek worden gehaald.

De haarzakjes die uit het donorgebied worden verzameld door middel van de FUE-methode worden geïmplanteerd in een vooraf bepaald gebied voor een esthetisch gevormde wenkbrauwvorm.

Vanwege het kleine aantal transplantaties dat nodig is voor wenkbrauwtransplantatie, is de operatietijd kort. Wenkbrauw transplantatie operaties kunnen worden voltooid in 1-2 uur. De patiënt kan onmiddellijk na de ingreep naar huis terugkeren.

Stap voor stap Wenkbrauwtransplantatie

• De patiënt die klaar is na de noodzakelijke onderzoeken op de dag van de operatie mag met zijn gezicht naar beneden liggen.

* De haarwortels worden verzameld uit het donorgebied dat verdoofd is door lokale anesthesie.

* Een medisch apparaat genaamd Micromotor FUE of handmatige punch, dat de operatietijd verkort, verwijderd de haarwortels.

• Na deze procedure, die 1-2 uur kan duren afhankelijk van het aantal transplantaties, wordt het nekgebied gesteriliseerd en verbonden.

* Aangezien de haarzakjes uit het donorgebied individueel zijn verwijderd volgens de FUE-methode, zullen er geen littekens in dit gebied zijn.

• De verzamelde wortels worden één voor één geëxtraheerd en in speciale pads geplaatst en bereid voor de implantatie.

• Na de pauze wordt de patiënt op haar rug gelegd en zal geen ongemak of pijn voelen door de kleine plaatselijke verdoving.

• Nadat de wenkbrauw is gesteriliseerd en verdoofd, worden kanalen die geschikt zijn voor de diameters van de haarwortels geopend in het eerder geplande gebied.

• Nadat de kanaaltjes zijn geopend, worden de verzamelde transplantaten in de geopende kanalen geplaatst. Dit proces wordt binnen een uur afgerond, afhankelijk van het aantal wortels.

Herstelproces na de ingreep

• Onmiddellijk na wenkbrauwtransplantatie wordt het getransplanteerde gebied open gelaten.

• Na de operatie kan de patiënt direct terugkeren naar zijn/ haar dagelijks leven, maar het is belangrijk om het geïmplanteerde gebied beschermen. Als u na de operatie pijn voelt in het gebied, zal uw arts pijnstillers geven om deze pijn verminderen.

• Het wordt aanbevolen om gedurende een week antibiotica te gebruiken tegen elke infectie en open wondcomplicaties.

• Na een dag moet de arts opnieuw worden bezocht voor de eerste wassing. Het donorgebied zal geopend worden en de wenkbrauw wordt voor het eerst gewassen. Na dit proces, zal de arts u de details over het wassen uitleggen.

* Roken en alcohol worden niet aanbevolen gedurende ten minste de eerste drie dagen.

• U wordt gevraagd om een tijdje weg te blijven van uitdagende activiteiten zoals sport, of riskante activiteiten zoals zwemmen.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *