Skip to content

Weetjes over een baardtransplantatie

We kunnen zeggen een baard van groot belang is voor een man. Mannen die niet genoeg baard hebben en mannen die geen baard hebben vanwege verwondingen veroorzaakt door een ongeluk op hun gezicht, doen grote inspanningen om de baard te laten groeien. Op dit moment kunnen we zeggen dat mannen liever een baardtransplantatie prefereren. We hebben tien punten over deze methode samengesteld voor u.

Baardtransplantatie operaties, die ongeveer 2-3 uur duren, zijn microchirurgische operaties die kunnen worden uitgevoerd bij iedereen die geen gezondheidsklachten heeft. Aangezien baardtransplantatie onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd, wordt er tijdens de operatie geen pijn gevoeld.

* Een baardtransplantatie kan alleen worden uitgevoerd met de eigen haarzakjes van de patiënt.

• Als de wortels in uw gezicht en nek onvoldoende zijn, kunnen verschillende delen van het lichaam ook als donor worden gebruikt.

• Het is een operatie die ongeveer 2-3 uur duurt afhankelijk van het aantal te planten wortels.

• De kanaaltjes op de huid worden geopend met naalden genaamd “micro punch” met een diameter van 0,6 – 0,7 mm. op deze manier zult u geen litteken overhouden.

• Net als bij een haartransplantatie, hoeft de patiënt niet in het ziekenhuis opgenomen te worden na een baard transplantatie.

* Kleine rode stippen kunnen optreden na de operatie. Deze rode vlekken zijn bloedstolsels en zijn nuttig voor het voeden van de geïmplanteerde wortels. Ze verdwijnen volledig in ongeveer een week.

• Na de tweede week kan de baard verkort worden met een schaar.

• Na de tweede week treedt de shock uitval op. Na de shock groeit de volle baard tussen de 4 en 8 maanden.

• Na de operatie wordt aanbevolen om de baard na een maand te scheren om de wortels op hun plaats te houden.

Contents

Bij wie kan een baard transplantatie uitgevoerd worden?

Bij de persoon die besluit een baardtransplantatie te ondergaan, moet eerst een analyse worden uitgevoerd en de reden van de haaruitval moet worden achterhaald. Wanneer de haaruitval optreedt als gevolg van stress of een hormonale stoornis moet een behandeling worden uitgevoerd vóór een baardtransplantatie, omdat de uitval door kan gaan nadat een haartransplantatie is uitgevoerd.

Mensen die een baardtransplantatie zullen ondergaan, moeten een stabiele gezondheidstoestand hebben. Als de patiënt problemen heeft zoals diabetes, bloeddruk, anemie en hemofilie kan de transplantatie pas uitgevoerd worden na goedkeuring van een arts. Een transplantatie wordt niet uitgevoerd bij mensen met besmettelijke ziektes zoals Hepatitis B en HIV.

In welke situaties kan baardhaar worden getransplanteerd?

  • Wanneer iemand een zeer schaarse baard heeft als gevolg van genetische aanleg
    • Bij een gat in de baard als gevolg van brandwonden of snijwonden
    • In geval van blijvend baardverlies
    • Wanneer iemand de vorm van zijn baard wil veranderen

Punten om over na te denken vóór een baardtransplantatie

Het wordt aanbevolen om vóór de baard transplantatie een analyse uit te laten voeren om de geschiktheid te controleren. Tijdens de analyse moet het probleemgebied en het aantal benodigde haarwortels worden bepaald. Indien de uitval niet permanent is, mag de baardtransplantatie niet worden uitgevoerd.

* Knip uw baard niet af voor de baard analyse, dit is erg belangrijk voor de dokter om de natuurlijke vorm van uw baard te zien. Indien nodig kan het in het transplantatiecentrum.

* Baardtransplantatie is een gevoelige operatie, omdat het wordt uitgevoerd op het gezicht en mag alleen worden uitgevoerd door artsen.

* Probeer bij het kiezen van de operatiedag een schema aan te maken waar u 3 tot 4 dagen voor de operatie kunt rusten.

• Neem geen medicatie, zelfs niet als het een eenvoudige aspirine of vitamine is vóór de operatie zonder uw arts te raadplegen.

Genezingsproces na de baardtransplantatie

Het genezingsproces duurt ongeveer een jaar en de baard zal dan zijn natuurlijke vorm krijgen.

De eerste tien dagen na de baard transplantatie worden gevolgd door het sluiten van de geopende kanalen, de aanpassing van de nieuwe geïmplanteerde haarzakjes en het uitvallen van de korstjes door het wassen. Onmiddellijk daarna begint een natuurlijk proces van haaruitval door het shock haaruitval proces. De haaruitval is redelijk en de haarwortels beginnen sneller op te wekken in een korte tijd.

Voor meer informatie bezoek Rehair Istanbul

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *