Skip to content

Waar moeten we aandacht aan besteden qua voeding en gewoonten na een haartransplantatie?

Er zijn drie fasen van haartransplantatie; aangezien de voorbereiding, operatie en post-operatie proces verschillende dynamiek zal hebben, zullen hun eisen ook worden geüpdatet. Veel factoren beïnvloeden het succes van de behandeling van het begin tot het einde van de procedure. Om deze reden moet zorgvuldig aandacht worden besteed aan alle stadia van een haartransplantatie proces. Wanneer een operatie technisch succesvol is uitgevoerd, kunnen de beste resultaten worden bereikt door goed voor ons zelf te zorgen.

Een van de voedingsregels na haartransplantatie is het verminderen van roken en alcoholgebruik. Roken vermindert de hoeveelheid zuurstof in het bloed, vertraagt de genezing van wonden en verstoort de balans van mineralen en vitaminen in het lichaam. Naast de afname van de hoeveelheid zuurstof in het bloed vertraagt het bloedtoevoer en de kwaliteit van het bloed en kan het haar niet goed gevoed worden. Bovendien leidt roken tot een vermindering van de oestrogeenproductie waardoor haaruitval wordt geactiveerd. Naast de verslechtering van het spijsverteringsstelsel van het lichaam, kan alcohol ook schade toebrengen aan de ingenomen vitaminen.

Met de industrialisatie van voedsel is de productie van verwerkte, GGO-en hormoonvoeding aanzienlijk toegenomen. Salami, chips, margarine, koolzuurhoudende dranken en vele andere producten bevatten veel conserveermiddelen. Fructosestroop en suiker is uiterst gevaarlijk voor de gezondheid. Hoewel het gebruik van deze producten de reeds bestaande gezondheid nadelig beïnvloedt, zal het na een chirurgische ingreep het lichaam extra beïnvloeden.

Na haartransplantatie moet het voedingsmenu bestaan uit zo licht mogelijke maaltijden. Een uitgebalanceerd menu is belangrijk voor de gezonde uitstraling van haarzakjes. Daarom moet overmatig voedsel worden vermeden, vooral gedurende de eerste drie dagen. Na de maaltijd zal de maag meer enzymen uitgeven om deze voedingsstoffen te vermalen, zodat de nodige eiwitten en energie voor het haar meer zal worden verbruikt. Het vermijden van voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan koolhydraten, zoals gebak en overvet gefrituurde voedingsmiddelen zal het voedingsproces positief beïnvloeden na een haartransplantatie.

Het lichaam mag geen hongerlijden na een haartransplantatie. Aangezien vasten kan leiden tot onvoldoende voeding van de haarfollikels, mag de dagelijkse calorische inname niet worden onderschat tijdens de haartransplantatie. Vasten verbruikt ook de door het lichaam opgeslagen energie, zodat het lichaam traag kan blijven en dus kan leiden tot het langdurige herstelproces na het planten. Vooral diëten wordt niet aanbevolen in dit proces.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *