Skip to content

Veroorzaakt Een Haartransplantatie Hersenschade?

Nee, dat is niet het geval. We moeten naar de structuur van de hoofdhuid en schedel kijken om dit te begrijpen. De hersenen zijn een cruciaal orgaan en worden beschermd door een laag van de hoofdhuid, een botschedel die de hersenen omringt, en tenslotte de hersenen zelf. Er zijn vijf delen van de hoofdhuid:

  • Huid
  • Bindweefsel
  • Aponeurose
  • Los areolar weefsel
  • Pericranium

De dikte van een stuk van de hoofdhuid (bovenste huidlaag), dat zich ook uitstrekt tot de eerste twee lagen, wordt alleen afgedekt door haartransplantatiebehandelingen, waardoor de arts geen mogelijkheid heeft om de hersenen te bereiken.

Contents

Wat is haartransplantatie?

Afhankelijk van het bedrag van de transplantatie zijn er verschillende mogelijkheden. Haartransplantatie is een medisch proces waarbij haarzakjes worden verwijderd uit een deel van het lichaam (de donorplaats) en getransplanteerd naar een ander deel van het lichaam dat kaal is (de ontvangende plaats). De meest voorkomende aandoening die met deze therapie wordt aangepakt, is mannelijke kaalheid. Bij deze minimaal invasieve procedure worden grafts met haarzakjes die genetisch resistent zijn tegen kaalheid (zoals die op het achterhoofd) naar de kale hoofdhuid getransplanteerd. Wimpers, wenkbrauwen, baardhaar, borsthaar, schaamhaar en littekens van ongelukken of eerdere haartransplantaties kunnen allemaal worden gerepareerd met haartransplantatie Het duurt over het algemeen 3 tot 9 uur om het proces te voltooien. Het kan zijn dat u een andere procedure nodig heeft als u haar blijft verliezen of besluit dat u dikker haar wilt.

Wat zijn de risico’s van haartransplantatie?

Elke procedure brengt een bepaald risico met zich mee. De volgende zijn enkele van de waarschijnlijke bijwerkingen van haartransplantatiechirurgie:

Risico’s van anesthesie, zoals allergische reacties die fataal kunnen zijn (zelden)

chirurgische risico’s, zoals bloedingen of infectielittekens die ernstig kunnen zijn, verheven, rode en jeukende zenuwbeschadiging, waaronder permanent verlies van gevoel, dood van de huid, sterfte van transplantaatweefsel langs de wond, meer operaties om complicaties te behandelen.

Dit is geen uitputtende lijst. Uw medische geschiedenis of levensstijl kan u bijvoorbeeld een hoger risico op bepaalde gevolgen geven. Neem voor meer informatie contact op met uw chirurg.

Bloeden

Haartransplantatie heeft dergelijke negatieve effecten niet, maar u kunt wel wat bloeden wanneer uw chirurg het haartransplantaat van de donorlocatie verwijdert. U hoeft zich echter nergens zorgen over te maken; dit is slechts tijdelijk en u zult zich binnen een paar dagen beter voelen.

Infectie

Microben of ziekteverwekkers kunnen tijdens een operatie of tijdens uw herstel uw lichaam binnendringen en een infectie veroorzaken. Als u een onderliggende medische aandoening heeft die uw immuunsysteem schaadt, is de kans groter dat u een infectie krijgt.

Littekens

Littekenvorming is ook een mogelijkheid, zowel op de donorlocatie als in het transplantatiegebied. Alvorens te beslissen om de behandeling te krijgen, moet een persoon de risico’s met hun chirurg bespreken. De FUSS-procedure resulteert over het algemeen in een lang, lineair litteken waarbij een strook van de hoofdhuid is verwijderd. Als er nieuw haar rond het litteken komt, kan het verborgen raken. Als het echter breder wordt tijdens het genezen, het omringende haar dun is of de persoon zijn haar kort houdt, kan het merkbaar zijn. De FUE-procedure kan mogelijk littekens veroorzaken in de regio waar de chirurg het ponsinstrument heeft gebruikt om de follikels te verwijderen. Deze littekens zijn echter mogelijk niet zo uitgebreid als het FUSS-litteken. Onder bepaalde omstandigheden kunnen zich verhoogde knobbels rond het getransplanteerde haar voordoen. Deze puistjes kunnen worden verborgen wanneer het haar teruggroeit.

Haartransplantatie en de rol van hormoonproblemen

Androgeenhormonen, ook wel bekend als “mannelijke” hormonen, zoals DHEA en testosteron, spelen de belangrijkste functie bij de haargroei. Overmatige haargroei, vooral op het lichaam en het gezicht, kan optreden wanneer uw niveaus van deze hormonen te hoog zijn. Wanneer uw hormoonspiegels echter dalen, gebeurt het tegenovergestelde, wat resulteert in dunner wordend haar en zelfs haaruitval.

Haarontwikkeling en haaruitval worden beide beïnvloed door de hormonen die door uw schildklier worden aangemaakt. Je stofwisseling neemt af als je schildklier niet goed werkt (hypothyreoïdie). Als gevolg hiervan heeft uw lichaam de neiging om “minder vitale” activiteiten zoals haarontwikkeling uit te schakelen om te compenseren.

Haargroei kan ook veranderen bij vrouwen in de menopauze, personen met polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) en zwangere vrouwen. Veranderingen of afwijkingen in de oestrogeen- en progesteronspiegels zijn meestal de oorzaak. In de perimenopauze en menopauze nemen de oestrogeenspiegels het meest af. Stress kan de gevolgen van oestrogeentekort vergroten, wat leidt tot nog meer haaruitval en dunner wordend haar.

Wie komt in aanmerking voor dit soort operaties?

Mensen die ongeschikt worden geacht voor transplantatie, worden vaak beschouwd als lijdend aan een medische aandoening. Zelfs als ze geen gezondheidsproblemen hebben, kunnen bepaalde aanvragers niet in aanmerking komen voor haartransplantatie.

Het eerste waar u rekening mee moet houden bij het overwegen van een haartransplantatie, is dat u minimaal 18 jaar oud moet zijn om de procedure te mogen ondergaan. Patiënten die een baardtransplantatie nodig hebben, moeten daarentegen minstens 20 jaar oud zijn. Dit komt door het feit dat baardhaar groeit tot midden tot eind jaren ’20, zo niet later.

Als een patiënt een chronische ziekte heeft, moet hij of zij voorafgaand aan de operatie worden onderzocht. Voorafgaand aan een procedure wordt de medische geschiedenis van een patiënt over zijn of haar anesthetische gevoeligheid in twijfel getrokken. Voorafgaand aan de haartransplantatieprocedure moeten basisbloedonderzoeken worden uitgevoerd. Voor patiënten met chronische aandoeningen kan een uitgebreid bloedonderzoek of een doktersrapport nodig zijn. Deze methode kan worden gebruikt om te bepalen of u in aanmerking komt voor een haartransplantatie.

Kies gerenommeerde klinieken in Turkije om risico’s te vermijden?

Een veel voorkomende vraag van patiënten is waar ze een haartransplantatie kunnen krijgen. Het selecteren van de juiste faciliteit en specialist voor een succesvolle haartransplantatie is van cruciaal belang. Deze besluitvormingsprocedure dient goed geïnformeerd te zijn en serieus te worden behandeld. Het zal u niet alleen helpen teleurstellingen te voorkomen, maar het zal u ook helpen om echte gevaren te voorkomen.

Veel patiënten kiezen het land als eerste stap bij het bepalen waar ze een haartransplantatie willen ondergaan. Turkije is ongetwijfeld de eerste plaats die in je opkomt als het gaat om haartransplantatie. Turkije is een van de meest succesvolle bestemmingen voor medisch toerisme ter wereld, met een jaarlijkse toename van het aantal patiënten dat haartransplantatie krijgt.

Patiënten komen van over de hele wereld om hun haartransplantatie in Turkije te laten doen vanwege de betaalbare kosten, geavanceerde technologie, moderne en up-to-date faciliteiten en bekwame medewerkers.

Het is van cruciaal belang om de beste specialist te kiezen voor een succesvolle haartransplantatieprocedure. De arts heeft invloed op de prestaties van de kliniek via het serviceniveau dat hij aan zijn patiënten levert.

Een arts of arts, met een graad in geneeskunde en een specialiteit in plastische chirurgie of dermatologie, is vereist om de kliniek te leiden. De arts moet te allen tijde geregistreerd en erkend zijn door het ministerie van Volksgezondheid, en hij of zij moet een goede reputatie hebben en veel expertise in het vak

Succespercentage van haartransplantatie

Haartransplantatie met behulp van de meest up-to-date technologie zorgt voor een snelle hersteltijd. Als de persoon geen middelenverslaving heeft, geen ernstige medische problemen heeft en geen last heeft van haaruitval, is het slagingspercentage 99 procent voor degenen die alle instructies na de transplantatie volgen. Haargroei varieert tussen 30% en 35% bij mensen die de procedure drie maanden later hebben voltooid. Tegen het einde van de zesde maand is 60 tot 70 procent van het haar gegroeid. Wanneer een jaar is verstreken, wordt opgemerkt dat het haar tot de volledige lengte is gegroeid.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *