Skip to content

Soorten Haaruitval

Als u ’s ochtends uit bed komt, kan het haar dat op uw kussen te zien is, of het overtollige haar dat op de vloer valt tijdens het baden/douchen uw moreel degelijk verstoren. Haaruitval, dat om diverse redenen bij iedereen kan worden vastgesteld, ongeacht of u man of vrouw bent, kan soms een zwaar dieptepunt bereiken. Behandeling is mogelijk, maar na een verkeerde diagnose of onjuiste behandelingsmethoden kunnen helaas onomkeerbare resultaten worden behaald. Het is belangrijk om alle soorten haarverlies te (her)kennen en de juiste oorzaak van het haarverlies te diagnosticeren om de opvolgende haartransplantatie procedure zorgvuldig uit te voeren. Een deel van de informatie die we in dit artikel zullen geven, geeft u een algemeen oordeel over haarverlies. Het is echter van eigenbelang om bij al uw problemen omtrent uw haar uw specialist te raadplegen.

Soorten haarverlies op de duur ervan

Bij het bepalen van het soort haarverlies richtten experts zich vooral op de duur van het verlies. Verlies van het haar voor een periode van ongeveer 6 maanden wordt beoordeeld als tijdelijk haarverlies. Dit probleem kan soms optreden en eindigt meestal binnen 3-4 maanden. Over het algemeen zijn plotselinge stress, hormonale problemen, ondervoeding, klimaat- en verblijfsveranderingen en intense luchtvervuiling de meest voorkomende oorzaken van tijdelijk haarverlies.

Als haarverlies langer dan 6 maanden duurt, worden dergelijke problemen chronisch of regelmatig haarverlies genoemd. Enkele van de belangrijkste oorzaken van chronisch haarverlies zijn ziekten en genetische problemen. Het tijdig raadplegen van een specialist zal de groei van de problemen kunnen voorkomen. Lees het artikel “Wat u nodig hebt voor een succesvolle haartransplantatie” op onze website voor meer en gedetailleerdere informatie.

Andere soorten haarverlies

Volgens beoordelingen van experts is het probleem, met de wetenschappelijke naam: ‘’Telogen Effluvium’’ een ​​van de belangrijkste oorzaken van haarverlies. Stress is een oorzaak van dit probleem. Het staat bekend als een langdurige koortsziekte of infectie.

Haaruitval kan ook optreden als gevolg van bijwerkingen van bepaalde geneesmiddelen of als een symptoom van ziekten zoals sarcoïdose, lupus erythematosus, syfilis, schildklier en huidkanker.

De vorming van schimmels op de hoofdhuid (Tinea Capitis) is een ernstige vorm van een schimmelinfectie. In dit geval veroorzaakt het hevig haarvlies.

Haaruitval kan ook worden veroorzaakt door overmatig trekken, wassen met zeer heet water en/of het blootstellen aan een zeer hete krultang of haardroger. Deze aandoening wordt haartrauma genoemd en is een van de problemen die mensen zelf veroorzaken.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *