Skip to content

Slechte en schadelijke haaringrediënten om te vermijden in haarproducten

Haarverzorgingsproducten staan ​​op de eerste plaats van de meest verkochte cosmetische producten. Zoals met veel cosmetische producten, bevatten haarproducten zeer schadelijke ingrediënten voor de gezondheid. Dus, hoeveel weten wij, als consumenten, over hen? Wat kunnen we doen, welke maatregelen kunnen we nemen tegen deze gevaren? Dit vind je allemaal in ons artikel.

Wie wil er nu niet natuurlijk uitziend en gezond haar? Veel mensen denken dat hun haar er verzorgder en gezonder uitziet met de haarverzorgingsproducten die ze gebruiken. Maar soms is het resultaat niet zoals gewenst. Chemicaliën in haarproducten kunnen aanzienlijke problemen veroorzaken, niet alleen voor het haar, maar ook voor de algemene gezondheid. Om deze reden mogen haarproducten met een slechte chemische inhoud die als schadelijk voor het haar en het lichaam worden beschouwd, nooit worden gebruikt.

Contents

Wat betekenen schadelijke ingrediënten in haarproducten?

De meeste haarverzorgingsproducten zijn gemaakt om je haar onmiddellijke en zeer snelle resultaten te geven. Om dit te bereiken worden bij de vervaardiging van deze producten volop giftige chemicaliën gebruikt. Deze chemicaliën zijn de belangrijkste van de schadelijke ingrediënten in haarproducten. Iedereen is erg blij om te zien dat het haar schoon, glanzend, vol en glad is. Dit betekent echter een snelle maar korte termijn tevredenheid. Omdat daarna bijwerkingen zoals haaruitval, met name hormonale onbalans, en kankerrisico kunnen worden waargenomen. Kortom, slechte chemicaliën voor het haar en schadelijke ingrediënten in haarproducten kunnen niet alleen schade aanrichten aan het haar, maar ook aan alle lichaamsfuncties.

Wat moeten we weten voordat we een haarproduct kopen?

Door voor het haar te zorgen, willen we allemaal dat het veel gemakkelijker gekamd kan worden, gemakkelijk vorm krijgt en lang in stijl blijft. Zelfs als de haarverzorgingsproducten die we gebruiken zeer ernstige haarproblemen veroorzaken vanwege de chemicaliën die erin zitten. Ten eerste is het meest elementaire dat we moeten doen, de haarverzorgingsproducten onderzoeken. Want gezond haar bestaat uit 88% eiwit en 12% water. Chemicaliën die worden aangetroffen in haarverzorgingsproducten zoals siliconen, glycerine, natriumlaurethsulfaat (SLES), of erger nog, natriumlaurylsulfide (SLS) verstoren dit natuurlijke evenwicht in het haar. Als gevolg hiervan kan uw haar zijn natuurlijke textuur hebben verloren en versleten raken. Erger nog, u kunt last krijgen van bepaalde huidziekten en u kunt te maken krijgen met ernstig haarverlies.

Welke producten moeten we gebruiken voor haar?

Chemicaliën in haarverzorgingsproducten vormen ernstige gevaren voor zowel het menselijk lichaam als het natuurlijke ecologische leven. Maar laten niet vergeten, we hoeven deze producten niet te gebruiken! Omdat deze producten met chemische inhoud andere en zeer natuurlijke alternatieven hebben. Om deze redenen moet u, voordat u een haarverzorgingsproduct koopt, luisteren naar het advies van een specialist en slechte chemicaliën voor het haar vermijden. Als een dergelijke mogelijkheid niet bestaat, moeten de etiketten en de inhoud van de producten zorgvuldig worden onderzocht. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat deze producten worden geproduceerd door bedrijven die zijn goedgekeurd door officiële instellingen en voldoen aan de wettelijke vereisten. De effecten van chemische producten moeten worden onderzocht. Als bijvoorbeeld bekend is dat biologische shampoos door het ontbreken van SLS niet veel schuimen, kan er vanuit het oogpunt van de consument een nauwkeuriger keuze worden gemaakt.

Welke producten moeten we gebruiken na een haartransplantatie?

Haarverzorgingsproducten die ten minste een jaar na haartransplantatie worden gebruikt, moeten meer aandacht dan ooit krijgen. Omdat na de haartransplantatie gedurende deze tijd volledig herstel optreedt. Haarverzorging die niet goed wordt uitgevoerd, kan ervoor zorgen dat de haartransplantatie mislukt. Hierdoor is het noodzakelijk om zeer voorzichtig te zijn met haarverzorgingsproducten die gebruikt zullen worden na een haartransplantatie. Het is erg handig om natuurlijke haarproducten te gebruiken die geen chemische inhoud hebben. In dit opzicht kunt u de beste hulp krijgen van gespecialiseerde artsen die uw haartransplantatie uitvoeren. Want volgens uw haaranalyse, huidstructuur en haartransplantatie methode is de persoon die verschillende alternatieven het beste kan beoordelen een gespecialiseerde arts.

Wat zijn de nadelen van het gebruik van normale shampoo of haarproducten na een haartransplantatie?

Normale shampoo- en haarproducten die op de markt verkrijgbaar zijn, zijn producten die met winstoogmerk worden verkocht, meestal vervaardigd met commerciële belangen. Hierdoor, ook al is het een lust voor het oog, werpen ze gezondheidsproblemen op de achtergrond. Kortom, de shampoos die we gebruiken om ons haar te reinigen verschillen niet van de wasmiddelen die worden gebruikt voor de afwas of de was. Dus bij zeer frequent en langdurig gebruik zorgen slechte ingrediënten in haarproducten ervoor dat het haar verzwakt en breekt. Daarna kan onveilige haarverzorging ernstige haaruitval, huid- en allergische aandoeningen, niet-genezende wonden en eczeem, hormonale onbalans en het risico op kanker veroorzaken.

Heeft het gebruik van gewone shampoo en haarproducten na haartransplantatie invloed op het succespercentage van de operatie?

Een van de meest fundamentele factoren die het succes van haartransplantaties beïnvloeden, is dat de haarverzorging tot een jaar na de operatie goed wordt uitgevoerd. Het is erg belangrijk om natuurlijke shampoo en chemicaliënvrije haarproducten te gebruiken die door uw arts worden aanbevolen wanneer u haarverzorging uitvoert. Op deze manier zal het slagingspercentage van haartransplantaties aanzienlijk toenemen, het kan oplopen tot 100%.

Wat veroorzaakt schadelijke ingrediënten in haarproducten?

Als resultaat van onderzoek en beoordelingen die we tot nu toe hebben uitgevoerd, hebben we ons gerealiseerd dat de haarverzorgingsproducten die we gebruiken chemicaliën bevatten die onze gezondheid bedreigen. Het is ook duidelijk dat fabrikanten dit gemak niet zullen opgeven tenzij ze bewust zijn als consument. Wat moet worden gedaan om het publiek bewust te maken, is om een ​​duidelijk en gedetailleerd antwoord te kunnen geven op de vraag wat schadelijke ingrediënten en slechte chemicaliën voor haar in haarproducten veroorzaakt. We kunnen gemakkelijk zeggen dat het niet eindigt bij het tellen van de negatieve effecten die chemicaliën en schadelijke ingrediënten in haarverzorgingsproducten hebben op de gezondheid van mensen. Laten we het even op een rijtje zetten:

Haaruitval

Haaruitval is het meest voorkomende bijwerking van haarverzorgingsproducten met schadelijke chemische inhoud.

Huidkanker

Langdurig gebruik van schadelijke shampoo kan ernstige kankerrisico’s veroorzaken, waaronder huidkanker. Haarproducten zijn zeer schadelijk, voor vooral de ogen. Onveilige haarverzorging kan echter irritatie op de huid veroorzaken.

Allergie

Ongeacht het aantal chemicaliën dat in haarverzorgingsproducten wordt gebruikt, kunnen allergieën ernstige problemen in het lichaam veroorzaken.

Hersenbeschadiging

Het is bekend dat schadelijke chemicaliën zelfs hersenbeschadiging veroorzaken als ze het lichaam binnenkomen via de huid en adem.

Verzwakking van het immuunsysteem

Het gebruik van haarverzorgingsproducten met schadelijke chemische inhoud kan het immuunsysteem verzwakken, waardoor de persoon zwak wordt tegen ziekten. Verzwakking van het immuunsysteem is een van de ernstigste problemen die worden veroorzaakt door haarverzorgingsproducten met schadelijke chemische stoffen. Het gebruik van deze producten moet zorgvuldig worden vermeden, aangezien ze gezondheidsproblemen veroorzaken die tot de dood leiden.

Jeuk

Jeuk over de hele huid en het haargebied is het gevolg van het gebruik van chemische producten.

Chemische verbranding

Na het gebruik van sommige haarverzorgingsproducten die chemicaliën bevatten, kan chemische verbranding in verschillende delen van het lichaam optreden.

Wat zijn de giftige ingrediënten die je moet vermijden?

• Natriumlaurylsulfaat (SLS)

• Ammoniumlaurylsulfaat

• Parabenen

• Natriumchloride

• Formaldehyde

• Alcohol

• Siliconen

• Polyethyleenglycolen (PEG)

• Diethanolamine (DEA)

• Triëthanolamine (TEA)

• Synthetische kleuren

• Dimethicon

•Cocamidopropylbetaïne

• Triclosan

• Retinylpalmitaat

• Parfum

• Ftalaat

•Propyleenglycol

•Natriumbenzoaat

• Limoneen

• Linalool

Als die ingrediënten zo schadelijk zijn, waarom gebruiken de producenten ze dan?

Brute concurrentieomstandigheden in de economie vereisen dat alle producten sneller, meer en minder goedkoop worden geproduceerd. Door deze concurrentie komen de gezondheid van mens en milieu op de achtergrond. Om deze redenen is het zeer noodzakelijk om schadelijke ingrediënten in haarproducten dringend te verbieden. Het verbieden van haarverzorgingsproducten met meer chemische inhoud dan de waarden die zijn toegestaan ​​door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) en verschillende gezondheidsorganisaties is een vereiste van respect voor de gezondheid van mens en milieu.

Welke natuurlijke ingrediënten moeten in shampoo en andere haarproducten zitten?

Het gebruik van natuurlijke haarproducten en natuurlijke shampoo is zeer noodzakelijk voor uw gezondheid en haar. U moet controleren of de haarverzorgingsproducten die u koopt dermatologisch zijn goedgekeurd en hypoallergene tests doorstaan. De natuurlijke haarproducten die hieronder worden beschreven, zullen uw haar echter gezonder maken.

• Plantaardige oliën, zoals jojoba olie, geranium en argan olie

• Biologische groene thee

• Aloë

• Kamille

•Kokosnootolie

• Biologische honing

• Bergamot essentiële oliën

• Olijf

• Biologische hennep

• Wortelextracten, zoals kliswortel

• Fruitextracten, zoals steranijs

• Etherische oliën, zoals pepermunt, lavendel en citroen

• Sojabonen

•Amandel

Welke chemische ingrediënten moeten in shampoo en andere haarproducten zitten?

De onderstaande chemicaliën veroorzaken geen schade aan het menselijk lichaam en haar. Integendeel, het is noodzakelijk voor de gezondheid van het haar met zijn voedende eigenschappen.

• Fyto-cafeïne

• Minoxidil

• Niacine (vitamine B-3)

• Keratine

• Glycerine

• Vitaminen B5, C en E

• Vitamine Zink.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *