Skip to content

Is een haartransplantatie veilig? Wat zijn de risico’s?

Haarverlies is een van de belangrijkste problemen van onze tijd. Het voedsel dat we eten is niet zo goed als voorheen en slechte landbouw zijn hier een van de belangrijkste redenen voor. Ook omgevingsfactoren, met name milieuvervuiling, en een arbeidsleven vol stress, zijn andere oorzaken die tot haaruitval leiden. Gelukkig is een haartransplantatie een moderne oplossing tegen haaruitval. Hoewel de haartransplantatie wordt uitgevoerd met een plaatselijke verdoving, is het uiteindelijk wel een chirurgische ingreep. Zoals bij elke chirurgische ingreep, zijn er enkele kleine risico’s zoals een infectie en een ontsteking. Daarom is het in uw eigen belang om aandacht te besteden aan de kwaliteit van de kliniek en de ervaring van de artsen. Ook de kwaliteiten van haartransplantatie apparatuur in de kliniek, hygiënische omstandigheden in de kliniek en de mogelijkheid van noodinterventie behoren tot de zaken die moeten worden onderzocht.

Contents

Wat is een haartransplantatie?

Haartransplantatie is een chirurgische behandelingsmethode die wordt uitgevoerd om het haar van mannen en vrouwen te herstellen. Voor iedereen die esthetische zorgen heeft als gevolg van haaruitval, speelt een haartransplantatie een reddende rol. Om deze reden is het, vooral de laatste jaren, een van de meest uitgevoerde esthetische ingrepen. Elke persoon die om verschillende redenen haar heeft verloren, kan na een voorafgaand onderzoek en overleg te weten komen of ze in aanmerking komen voor een haartransplantatie. In dit stadium is handelen op advies van een gespecialiseerde arts erg belangrijk voor mensen die een transplantatie zullen ondergaan. Ongeveer 1 jaar na de haartransplantatie kunt u een natuurlijke uitstraling bereiken. Het enige dat u hoeft te doen, is rekening houden met de ervaring van gespecialiseerde artsen en hun aanbevelingen volledig opvolgen. Meer gedetailleerde informatie en opmerkingen kunt u vinden door onze kliniek te bellen.

Welke methoden zijn beschikbaar?

Het aantal haartransplantatie methoden neemt voortdurend toe en houdt gelijke tred met de onweerstaanbare snelheid van de huidige technologie. Daarom kan er verwarring ontstaan ​​over welke methode u moet kiezen. Als u voldoende informatie over deze zaken wilt hebben, kunt u onze website volgen, onze kliniek of dit artikel aandachtig lezen. In plaats van u af te vragen wat de beste haartransplantatie techniek is, is het verstandig om te overwegen welke methode het meest geschikt is voor uzelf. Op dit punt vallen persoonlijke kenmerken, fysieke verschijning, haar- en huidstructuur op. Daarom moet er worden beoordeeld wat voor iedereen de beste haartransplantatiemethode is. De arts en de patiënt moeten dit samen beslissen. De meest geschikte haartransplantatie methode voor iedereen is de eenvoudigste, minst lastige methode met een korte hersteltijd. In de afgelopen jaren zijn er technieken ontwikkeld om het meest natuurlijk ogende haar op de meest moeiteloze manier te verkrijgen. De FUE en de DHI-methoden zorgen ervoor dat het haar in korte tijd een natuurlijke uitstraling krijgt. Informatie over deze twee methoden, de meest effectieve methoden die worden gebruikt door chirurgen die gespecialiseerd zijn in haartransplantatie, vindt u in ons artikel.

FUE

De FUE-haartransplantatie techniek wordt uitgevoerd met lokale anesthesie. Tijdens de operatie worden de haarwortels één voor één met behulp van een micromotor uit het donorgebied gehaald. Vervolgens worden er kanaaltjes geopend in het probleemgebied en daarna worden de wortels weer één voor één geïmplanteerd. Er wordt niet gehecht, daarom is het genezingsproces vrij snel. De kans op succes bij de FUE-techniek, die vooral de voorkeur heeft in termen van comfort van de persoon, is vrij hoog. Bij deze operaties is het bepalen van de worteldichtheid per vierkante centimeter die moet worden toegepast op het haartransplantatiegebied belangrijk voor het succes van de operatie. Deze procedure, die moet worden uitgevoerd onder de juiste klinische omstandigheden vereist gemiddeld 4/6 uur.

DHI

Direct Hair Implantation is een haartransplantatiemethode die vooral de laatste 10 jaar veel voorkomt. Bij deze methode worden haarwortels uit het donorgebied gehaald met speciale naalden die zijn ontworpen voor de DHI-methode. Deze haarwortels worden binnen 1-2 minuten met dezelfde naald in het probleemgebied geplaatst. Bij deze methode is het voldoende om alleen het donorgebied lokaal te scheren. Dankzij de microchirurgische naalden die worden gebruikt, is het niet nodig om kanalen in de hoofdhuid te openen. Dit vermindert op zijn beurt het genezingsproces, vermindert bloeding en schade aan de huid. Verder is deze procedure is duurder omdat het nauwkeuriger werk vereist en twee chirurgen tegelijkertijd moeten werken.

Wat zijn de risico’s?

Zowel FUE als DHI zijn chirurgische ingrepen die veel aandacht vereisen en die moeten worden uitgevoerd door gespecialiseerde chirurgen. De wortels die uit het donorgebied worden gehaald, moeten verplaatst worden zonder te lang te wachten. Dit zal het succes van haartransplantatie beïnvloeden. Het niet snel handelen bij het planten van getransplanteerd haar, evenals het niet planten in een gelijke hoek en richting, leidt tot het mislukken van een haartransplantatie. Door te onderzoeken of de patiënt gezondheidsklachten heeft kunnen mogelijke risico’s worden geëlimineerd. Om deze risico’s te minimaliseren, moet u de voorkeur geven aan een bewezen haartransplantatiekliniek en gespecialiseerde artsen.

Ontsteking

Een van de meest voorkomende zorgen van degenen die een haartransplantatie willen ondergaan, is dat de haarzakjes in het gebied waar de haartransplantatie wordt uitgevoerd, geïnfecteerd zullen worden en er een ontsteking optreedt in dit gebied. Hierdoor kunnen de haarwortels afsterven en in dit geval zal het gewenste resultaat niet bereikt kunnen worden. Haartransplantatie operaties die niet worden uitgevoerd in een goede klinische omgeving, onder omstandigheden die ver verwijderd zijn van hygiëne en steriliteit, kunnen ontstekingen veroorzaken. Ook als de patiënten na de operatie niet de nodige haarverzorging uitvoeren, kan er een ontsteking ontstaan. Om deze redenen moet haartransplantatie worden uitgevoerd onder toezicht van gespecialiseerde artsen in klinieken met de nodige apparatuur, waar in steriele omgevingen worden voorzien. Ook moeten mensen die een haartransplantatie hebben ondergaan, de instructies van de arts strikt opvolgen. Desondanks moeten, zelfs in het geval van het kleinste ontstekingsprobleem dat kan optreden, de nodige behandelingen worden toegepast na overleg met de arts.

Haaruitval

Na een haartransplantatie kan haaruitval optreden, vooral na de tweede of derde week. Schrik niet want het geïmplanteerde gebied kan er asymmetrisch uitzien Deze aandoening, shockverlies, is een proces dat moet worden ervaren na een succesvolle haartransplantatie operatie. Dit proces is belangrijk om nieuw haar aan zijn plaats te laten wennen. Nieuw haar wordt gezonder en natuurlijker. Al ongeveer 3 maanden na de operatie begint het haar weer naar buiten te komen en komt de positieve uitstraling die de haartransplantatie aan u toevoegt, naar voren.

Gevoelige hoofd en hoofdhuid

Haartransplantatie is een chirurgische ingreep die wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Haarwortels van de hoofdhuid worden met chirurgische toepassingen in een ander deel van het hoofd geplant. In dit geval kunnen kanalen in de hoofdhuid worden geopend en bloedingen voorkomen. Na een haartransplantatie kunnen gevoeligheid, pijn, ontsteking, tintelingen, gevoelloosheid, irritatie, jeuk en kloppend gevoel in de hoofdhuid optreden. Er kan ook een ontsteking of bloeding op de hoofdhuid optreden met schilfers. Alle gevoeligheden die op de hoofdhuid optreden, behoren tot de tekenen van genezing. Hoewel het genezingsproces na een haartransplantatie van persoon tot persoon verschilt, begint het op de dag van de operatie. Binnen 1-2 weken worden korstjes, jeuk, roodheid en haaruitval waargenomen. Vanaf 6 maanden treedt zichtbare verandering op en aan het einde van 1 jaar wordt het volledige herstel bereikt. Wat moet u nog meer overwegen? Heeft u nog andere vragen over een haartransplantatie? Het team van ReHair Istanbul staat u graag te woord! Dankzij jaren ervaring en de succesvolle operaties die we tot nu toe hebben uitgevoerd, heeft onze reputatie de landsgrenzen overschreden. Bel ons als u zich bij onze tevreden klanten wilt voegen. Alle vragen worden door onze deskundige medewerkers beantwoord. Vul het contactformulier in om meer te weten te komen over de risico’s van deze ingreep. Haartransplantaties zijn risico vrije operaties en 100% succesvol wanneer ze worden uitgevoerd onder steriele omstandigheden en door gespecialiseerde artsen. Hierover kunnen veel vragen boven uw hoofd hangen. Als u op de site bent om meer te weten te komen over de risico’s van operaties, is het in uw beste belang om het contactformulier in te vullen. Als ReHair Istanbul zijn we hier om uw vragen tot in het kleinste detail te beantwoorden.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *