Skip to content

Haaruitval na de haartransplantatie

De shock haaruitval na de haartransplantatie houdt in dat de haartjes die geïmplanteerd zijn tijdelijk uit zullen vallen. Dit proces is heel normaal. Echter kunnen mensen die eerder haarverlies hebben ervaren bezorgd en gefrustreerd raken.

Haaruitval na een haartransplantatie is een van de belangrijkste kwesties waar mensen zich zorgen over maken. Het creëert namelijk een gedeeltelijke kaalheid tijdens het genezingsproces, maar dit is eigenlijk de overgang naar de rustfase. De shock haaruitval begint meestal rond de 3e week en de duur verschilt per persoon. De uitval kan intens zijn, heel weinig of helemaal niet. Na dit proces zullen de haartjes sterker en gezonder worden dan voorheen.

Contents

Wat is de oorzaak van de shock haaruitval na de haartransplantatie?

De precieze oorzaak van de shock haaruitval na de haartransplantatie is niet volledig bekend. Het wordt verondersteld dat het is te wijten aan de bloedstroom in het gebied als gevolg van hoofdhuid trauma dat optreedt tijdens het implanteren.

De haarwortels worden tijdens een haartransplantatie uit het donorgebied verwijderd en dit zorgt voor een trauma, omdat het wordt gescheiden van de huid. Onder invloed van deze trauma gaan de haarwortels zich als verdediging in slaap zetten en dit zorgt in eerste instantie voor haaruitval.

Het haar volgt de anagen (groei), catagen (pauze) en telogen (rust) fasen tijdens de groeiperiode. In deze cyclus zullen de haartjes meerdere malen uitvallen en opnieuw groeien. De reden voor de shock haaruitval na het implanteren is dat deze nieuw getransplanteerde haarzakjes een nieuwe groeicyclus willen beginnen.

Kan de shock haaruitval voorkomen worden?

Haaruitval na een haartransplantatie is een natuurlijk gevolg en kan niet voorkomen worden.

Aangezien het haar gezonder begint te groeien na dit proces, zal het makkelijker voor de persoon zijn om de stress-vrije proces te overwinnen. Studies wijzen er echter op dat shock haaruitval minder voorkomt bij mensen die bepaalde geneesmiddelen gebruiken. In een onderzoek genaamd “Cyclic medicine for hair loss management and improved results in hairtransplantation” hebben ze een onderzoek uitgevoerd op 500 mensen en 2 jaar gevolgd. Hierbij werd vastgesteld dat bij mensen die geneesmiddelen zoals aminozuur, ijzer, calcium, zink, minoxidil en finasteride gebruiken de shock haaruitval minder voorkomt.

Punten waar u op moet letten tijdens de shock haaruitval.

  • Drink veel water
  • Eet gezond
  • Stop met alcohol, roken en cafeïne
  • Vermijd bewegingen dat zweten veroorzaakt
  • Blijf de door de arts aanbevolen shampoo gebruiken

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *