Skip to content

Haartransplantatie Op Een Litteken

Natuurlijk en gezond haar moet een goed gevoel zijn. De toegenomen belangstelling voor esthetiek en visualiteit in de afgelopen jaren heeft er ook toe geleid dat mensen meer voor zichzelf gaan zorgen. Mensen, vooral in vermomming en manieren, begonnen ook veel aandacht te besteden aan hun fysieke kenmerken. In gevallen van dunner wordend haar en haaruitval komen haartransplantaties iedereen te hulp, maar we worden geconfronteerd met veel vragen over het proces van het uitvoeren van een haartransplantatie op littekens . In dit artikel vertellen we je over haartransplantatie op littekenweefsel.

Contents

Over haartransplantatie op littekenweefsel

Het haar is een van de meest gevoelige punten van de mens. Zelfs een klein probleem dat daar wordt gevonden, kan leiden tot verlies van zelfvertrouwen. Er zijn veel mensen van wie het uiterlijk is verslechterd als gevolg van recente wonden. Deze mensen stellen vragen over haartransplantatie op het litteken. We kunnen stellen dat, net als andere haartransplantaties, de haartransplantatie op een litteken in Turkije heel gemakkelijk kan worden uitgevoerd. Een haartransplantatie op een litteken is een operatie die meer gevoeligheid vereist dan andere haartransplantatie operaties. Hiervoor is het noodzakelijk om artsen te kiezen die specialisten zijn in hun vakgebied en haarklinieken die in alle opzichten adequaat zijn. De juiste keuzes vanaf het allereerste begin zullen u helpen om in veel kortere tijd gezond en natuurlijk ogend haar te krijgen.

Hoe ziet de procedure eruit?

Er zijn niet al te grote verschillen tussen haartransplantatie op het litteken en andere haartransplantaties. Afhankelijk van de aard van het litteken moeten voorlopige onderzoeken echter zorgvuldiger worden uitgevoerd. De operatie kan worden uitgevoerd na gedetailleerd onderzoek van de levensvatbaarheid van het gewonde gebied en de bloedcirculatie in het gebied. Daarnaast moet bij het
vooronderzoek ook rekening worden gehouden met de hardheid van het gebied. Dit gebeurt tijdens de haartransplantatie, na een iets moeilijker proces om een natuurlijk uiterlijk te krijgen. Zoals bij alle haartransplantaties, is het donorgebied op de achterhoofd waar de
beste haarzakjes zich bevinden. De haarzakjes die uit de nek worden genomen, moeten in een goede hoek worden geplant ten opzichte van het gebied waar de wond is. Door deze operatie correct, goed en zorgvuldig uit te voeren, vergroot u de kans op succes van de operatie. Als er niet genoeg haar in de nek is, kan, rekening houdend met de aanbevelingen van de specialist, haar op de borst of gebieden waar een baard is gebruikt worden. Daarom moet maximale aandacht worden besteed aan de selectie van een haarkliniek en een gespecialiseerde arts die zal opereren. Daarnaast moeten mensen die een haartransplantatie gaan ondergaan ook voldoende informatie hebben over de operatie binnenin.

Haartransplantatie van een folliculaire eenheid

FUT (Follicular Unit Transplantation) is een haartransplantatie techniek die al meer dan 30 jaar over de hele wereld wordt toegepast. Het wordt ondersteund door geavanceerde technologie over de hele wereld. Hoewel het een van de oudst bekende haarmethoden is, is het ook een van de meest beproefde haartransplantatie methoden. Dankzij dit is het zelfs vandaag de dag nog steeds populair. Vanwege de snelle vooruitgang in technologie heeft de FUT-methode de laatste tijd minder de voorkeur. In sommige gevallen kan FUT de voorkeur hebben als een haartransplantatie moet worden uitgevoerd voor littekens in de haargebieden. Als er bijvoorbeeld weinig haar is in het donorgebied, kan het de voorkeur hebben om meer haarzakjes te krijgen. Of, als er veel haar in het donorgebied is, kan deze methode worden toegepast om beschadiging van de omliggende haarzakjes te voorkomen. Tegelijkertijd kunnen degenen die een meer betaalbare haartransplantatie op littekenmethode willen ook kiezen voor FUT.

Extractie van folliculaire eenheden

Follicular unit extractie (FUE) wordt uitgevoerd door de haarzakjes één voor één uit het gezonde gebied te verwijderen. Gezond haar wordt op deze manier naar de ongezonde hoofdhuid getransporteerd, waar het haar dunner wordt of helemaal niet. Vergeleken met folliculaire eenheidstransplantatie (FUT), wat leidt tot het verschijnen van haarpluggen, heeft het veel de voorkeur. Vooral op de hoofdhuid met littekens geeft het uitvoeren van een haartransplantatie met een FUE-procedure veel meer succesvolle resultaten.

Individueel transport van haarzakjes met behulp van chirurgische instrumenten maakt het mogelijk om operaties op het littekengebied nauwkeuriger uit te voeren. Deze gevoeligheid draagt er toe bij dat het haar sneller groeit en gezonder wordt. Daarnaast worden door haartransplantatie op littekenweefsel uitgevoerd met de FUE-methode ook de hersteltijden verkort.

Hazorg herstel voor haartransplantatie op litteken

Als u snel wilt herstellen in het proces na een haartransplantatie op litteken, dient u de instructies van uw arts op te volgen. Gedurende een paar dagen na de haartransplantatie moet u wassen, krabben, kammen of stoten die zich in dit gebied kunnen voordoen, vermijden. Lichamelijke activiteiten die zweten of problemen in uw haargebied kunnen veroorzaken, moeten worden vermeden. Breng
geen lotions, zalven of chemische producten aan op uw haar die uw chirurg niet toestaat. Rook niet, drink geen alcohol; de consumptie van thee en koffie te verminderen. Houd na een haartransplantatie op het litteken rekening met zaken als kammen of borstelen van je haar gedurende minimaal 21 dagen. Probeer tijdens het liggen een kussen onder je nek te leggen en ga in een rechte hoek slapen. Zorg er ook voor dat u wijdere kleding draagt om het effect van de kleding die u draagt op uw hoofdhuid te verminderen.

Hoe lang duurt het voordat er nieuwe haren in het litteken groeien?

De groeisnelheid van nieuw haar in littekenweefsel verschilt van persoon tot persoon. De verlengingstijd van het haar van mensen met een hoge leeftijd en verhard huidweefsel neemt toe. Haar dat is getransplanteerd in littekenweefsel op de hoofdhuid van jongere en gezondere mensen, ontwikkelt zich echter sneller. Dit proces varieert tussen 3 maanden en 6 maanden. Uit de uitgevoerde onderzoeken blijkt dat het haar van veel mensen niet later dan 6 maanden na de operatie begint te groeien. Als u de herstelperiode wilt verkorten, moet u contact opnemen met een gespecialiseerde arts en een ervaren kliniek. Neem contact met ons op voor meer informatie.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *