Skip to content

De verschillen tussen de FUE en DHI-technieken

Laten we een lijst van de meest populaire haartransplantatie methoden bekijken, voordat we kijken naar de verschillen tussen DHI en FUE-techniek. Sinds het begin van haartransplantatie toepassingen hebben we te maken met 3 methoden. Deze methoden zijn als volgt:

1. FUT: Follicular Unit Transplantation

2. FUE: Follicular Unit Extraction

3. DHi: Direct Hair Implantation

Contents

Wat is FUT?

FUT is een haartransplantatie techniek die in de jaren ’90 werd geïntroduceerd, waarbij de grafts als een strook werden verwijderd en vervolgens geïmplanteerd in de kanalen geopend op het probleemgebied. De FUT-methode is een techniek die bijna niet meer voorkomt, daarom zullen we deze methode niet in dit artikel doornemen.

Wat is FUE?

Met de FUE-methode, worden de haarzakjes onder lokale anesthesie met een speciale micromotor uit het donorgebied verwijderd en geplaatst in de kalende gebieden, rekening houdend met de natuurlijke haaruitgang, hoek en richting.

Wat is DHI?

DHi is het proces van het verwijderen van de grafts op het donorgebied met speciale naalden gemaakt voor DHI en van het plaatsen met dezelfde naald binnen 1-2 minuten op het probleemgebied.

Wat zijn de verschillen tussen FUE en DHI?

* * De toepassingsmethoden zijn verschillend.

* Met de FUE-techniek kunnen 3000-4500 transplantaties in één sessie worden getransplanteerd en met de DHİ-techniek kunnen 1500-2500 grafts in één sessie worden getransplanteerd.

• De hersteltijd na de DHI-techniek is iets korter dan de FUE-techniek.

* * De FUE-techniek is ideaal voor het implanteren op een groot probleemgebied, terwijl de DHI-methode een ideale methode is voor een klein probleemgebied.

* Voor de FUE-techniek moet het haar meestal geheel geschoren worden, maar voor de DHİ-techniek is het genoeg om alleen het donorgebied te scheren.

• Aangezien de kosten van de apparatuur die in de DHI-techniek wordt gebruikt hoger zijn en het team drukker is, zijn de kosten van de behandeling iets hoger vergeleken met de FUE-techniek.

• De behandeling met de FUE-techniek duurt tussen de 6 en 8 uur, met de DHI-methode duurt de behandeltijd langer.

Bij de DHI-techniek wordt de FUE-techniek gebruikt voor het verzamelen van de grafts. Alleen tijdens het openen van de kanaaltjes en het implanteren van de grafts wordt de  DHI-pen gebruikt. Deze pen maakt het mogelijk om de kanaalopening en het implanteren van de graft in een handeling te doen.

Bij de standaard FUE-techniek worden eerst bijvoorbeeld 2000 grafts verzameld en bewaard. Daarna worden 2000 kanaaltjes geopend, vervolgens worden de grafts een voor een in de geopende kanaaltjes geplaatst.

Tijdens een haartransplantatie met de DHI techniek worden de verzamelde 2000 grafts direct, zonder te bewaren geïmplanteerd. Er worden ongeveer 20 tot 50 pennen gebruikt. De verzamelde grafts worden onmiddellijk in de pennen geplaatst en geïmplanteerd.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *