Skip to content

Bijwerkingen en risico’s van haartransplantatie chirurgie

Het hebben van een haartransplantatie is een van de dromen van mannen en vrouwen van wie het haar schaars begint te worden of uitvalt. In de afgelopen jaren is de vraag naar haartransplantatie zo sterk toegenomen dat de kwestie van de risico’s van haartransplantatie of bijwerkingen van haartransplantatie veel wordt onderzocht. Ook hier proberen we je in dit artikel informatie over te geven.

Contents

Wat zijn de risico’s en bijwerkingen van haartransplantatie?

Haartransplantatie is een chirurgische ingreep die wordt uitgevoerd in privéklinieken door gespecialiseerde artsen en medisch personeel. Bij veel haartransplantatie methoden wordt lokale anesthesie uitgevoerd en treedt er enige bloeding op de huid op. Hierdoor bestaat de kans op een infectie.

Wat zijn de bijwerkingen van haartransplantatie?

De meest voorkomende bijwerking na een haartransplantatie is littekenvorming. Andere bijwerkingen naast deze zijn onder meer:

 • Mogelijke infecties
 • Groei van pus in korstgebieden in het gebied waar de operatie wordt uitgevoerd,
 • Ontsteking van de haarzakjes,
 • Pijn in de haarzakjes en hoofdhuid,
 • Rode zwelling en jeuk,
 • Verlies van gevoel in de hoofdhuid

Veroorzaken haartransplantatie bijwerkingen enorme ziekten zoals hersenbeschadiging of kanker?

In het licht van onderzoek en ervaring kunnen bijwerkingen zoals blootstelling aan ernstige ziekten, hersenbeschadiging of kanker veroorzaakt door haartransplantatie niet worden vermeld. Net als veel andere chirurgische ingrepen, brengen haartransplantatie-operaties die onder steriele klinische omstandigheden worden uitgevoerd, bijna geen risico’s met zich mee.

Zijn er permanente bijwerkingen van haartransplantatie?

Bijwerkingen op lange termijn die na een haartransplantatie worden ervaren, kunnen permanente haartransplantatie bijwerkingen worden genoemd. Alle mogelijke bijwerkingen kunnen echter worden opgelost dankzij de nieuwste technieken en ervaren artsen.

Bijwerkingen op korte termijn

Problemen zoals roodheid van de hoofdhuid, verlies van gevoel, lichte infectie, korstvorming kunnen bijwerkingen op korte termijn omvatten. Het probleem van de dermoidcyste dat wordt veroorzaakt door het te diep openen van de kanalen en het te diep planten van de haarzakjes, is ook een van de andere problemen die in korte tijd kunnen worden verholpen.

Bijwerkingen op lange termijn

Haarverlies in de omgeving kan optreden als gevolg van schade aan andere haarzakjes in het ontvangstgebied. Bovendien kan haar dat in de verkeerde richting groeit als gevolg van een verkeerde transplantatie ook worden beschouwd als een langdurige bijwerking.

Is het mogelijk om een infectie te krijgen na een haartransplantatie?

Een van de bijwerkingen die het meest waarschijnlijk optreden na een haartransplantatie zijn infecties. Een chirurgische ingreep die niet geschikt is voor een persoon, een gebrek aan goede zorg na een haartransplantatie of slagen op de hoofdhuid behoren tot de oorzaken van infectie. Wanneer de haar haarverzorging goed uitgevoerd wordt; neemt de kans op infectie af als de door de arts aanbevolen antibiotica zorgvuldig worden gebruikt. Kortom, haarverzorging moet met zorg worden gedaan om de risico’s en bijwerkingen van haartransplantatie te minimaliseren.

Wat te doen om de bijwerkingen van haartransplantatie te beëindigen?

De meest eenvoudige manier om de mogelijke bijwerkingen na haartransplantatie te beëindigen, is door de juiste arts en een competente kliniek te kiezen. Als dit gebeurt en de instructies van de arts na de haartransplantatie nauwkeurig worden opgevolgd, wordt het infectierisico sterk verminderd. Als u dit doet, zal de efficiëntie van haartransplantatie toenemen.

Wat zijn de verschillen in bijwerkingen van haartransplantatie tussen vrouwen en mannen?

De bijwerkingen die mannen en vrouwen ervaren na een haartransplantatie zijn niet heel verschillend. Als u interesse heeft in een haartransplantatie en graag meer informatie wil dan kunt u contact opnemen met onze kliniek.

Bijwerkingen van haartransplantatie voor vrouwen

Bij vrouwen wordt haartransplantatie meestal in één sessie gedaan. Na haartransplantatie kunnen lichte zwelling, roodheid en korstvorming op de hoofdhuid optreden. Deze symptomen zijn tekenen van genezing en zijn normaal. Als er na een haartransplantatie bij vrouwen sprake is van langdurige roodheid en zwelling, is het handig om de desbetreffende specialisten te raadplegen. Over het algemeen zullen deze symptomen binnen enkele dagen verdwijnen en zullen vrouwelijke patiënten het dagelijkse leven kunnen voortzetten.

Bijwerkingen van haartransplantatie voor mannen

Voor onze mannelijke patiënten zijn de bijwerkingen die kunnen optreden na haartransplantatie niet erg verschillend. In de eerste dagen kan het risico op infectie optreden na roodheid en korstvorming. Deze kunnen met de juiste zorg gecorrigeerd worden na een haartransplantatie. Het feit dat het haar niet vaak groeit of niet in een goede hoek naar buiten komt, zijn bijwerkingen die erop wijzen dat de haartransplantatie verkeerd is uitgevoerd. Hiervoor heeft u mogelijk opnieuw een nieuwe haartransplantatie nodig.

Wat zijn de bijwerkingen van de haartransplantatie methoden?

Er zijn verschillende soorten haartransplantatie technieken. Bij mensen die een haartransplantatie willen ondergaan, kunnen veel verschillende werkwijzen voorkomen. Deze methoden worden toegepast volgens de fysieke structuur van de betrokken persoon en specifiek op de persoon. Bijwerkingen zoals zwakke haargroei, geïnfecteerde cysten, pijnlijke en licht waterige zwelling rond de getransplanteerde haarzakjes, een ruw oppervlak dat niet prettig is voor het oog door toename van littekenweefsel en een onnatuurlijk zwak haaruiterlijk kan optreden na een haartransplantatie. Oedeem en bloeding zijn ook zeer vaak voorkomende bijwerkingen.

Bijwerkingen van FUE-haartransplantatie

Complicaties en bijwerkingen die kunnen optreden na folliculaire eenheidsextractie (FUE) worden hieronder vermeld:

 • Zwak donorgebied
 • Diep geïmplanteerde grafts
 • Littekens
 • Gevoelloosheid en aanhoudende pijn
 • Necrose
 • Keloïd

Bijwerkingen van DHI-haartransplantatie

Hieronder staan de bijwerkingen die kunnen voorkomen directe haarimplantatie (DHI):

 • Duizeligheid
 • Infectie
 • Shock haaruitval
 • Verhoogde hartslag
 • Bloeding

Bijwerkingen van FUT (Strip) haartransplantatie

Complicaties en bijwerkingen van folliculaire eenheidstransplantatie (FUT) worden hieronder vermeld:

 • Bloedingen
 • Keloïd
 • Infectie
 • Litteken van de hechting
 • Donorhaaruitval
 • Necrose
 • Verdoofd gevoel
 • Postoperatieve en aanhoudende pijn

Bijwerkingen van niet-chirurgische haartransplantatie

In het verleden was een haartransplantatie de enige optie. Maar vooruitgang in wetenschap en technologie hebben geleid tot de opkomst van niet-chirurgische haarsystemen. Niet-chirurgische behandelingen zijn een prima alternatief voor mensen die zich nog niet klaar voelen voor een operatie. Gebruik van pruiken, Minoxidil of Rogaine, lasertherapie en enkele andere methoden behoren tot de methoden van niet-chirurgische haartransplantatie. Minoxidil kan bijvoorbeeld een verhoogde hartslag, irritatie van de hoofdhuid en ongewenste haargroei op het gezicht en de handen veroorzaken. De pruik kan daarentegen leiden tot een afwijking van het natuurlijke uiterlijk, evenals tot intensievere zorg en tijdverlies, zoals bij het laserproces.

Bijwerkingen van robothaartransplantatie

Zenuwbeschadiging en verlies van gevoel kan optreden in het donorgebied. Sommige patiënten kunnen korstvorming op de hoofdhuid of pijn krijgen op het gebied van haartransplantatie.

Bijwerkingen haartypes

Nu zullen we proberen u informatie te geven over de bijwerkingen van haar transplantaties van verschillende haartypes.

Kunsthaar

Kunsthaar kan leiden tot immuun problemen, allergische problemen en de behoefte aan regelmatige en constante zorg, migraine en hoofdpijn. Daarnaast kan na kunsthaartransplantatie in het betreffende gebied natuurlijk haarverlies worden waargenomen.

Biofibre

Na Biofibre Haartransplantatie kunnen bijwerkingen optreden zoals regionaal haarverlies, infectierisico’s, bloedingen, acne, jeuk en littekens.

Folliculair haar

Bijwerkingen zoals roodheid, zwelling, infectie, korstvorming, jeuk die bij veel haartransplantaties te zien zijn, kunnen ook worden gezien na FUE-haartransplantaties.

Synthetisch haar

Risico’s van synthetisch haar zijn vergelijkbaar met bijwerkingen die worden waargenomen na kunsthaartransplantatie. Vooral als gevolg van het feit dat het immuunsysteem synthetisch haar afstoot, kan het lichaam moeite hebben met het accepteren van deze haartransplantatie.

Baardhaar

Na baardhaartransplantatie kunnen cystevorming, folliculitis, kortdurende gevoelloosheid, pijn en lokale zwelling optreden.

Gezichtshaar

Gezichtshaartransplantatie veroorzaakt pijn, blauwe plekken en een opgeblazen gevoel, jeuk, blijvende littekens door verkeerde toepassing van de arts, acneproblemen kunnen als bijwerkingen kunnen optreden.

Laserhaar

Laser Haartransplantatie is een dure en tijdrovende methode. Duidelijke gegevens over de bijwerkingen van deze methode zijn nog niet gerijpt. Vooral irritatie is echter een van de bijwerkingen.

Hoe herken ik beoordelingen over bijwerkingen van een haartransplantatie?

De risico’s van haartransplantatie zijn minimaal, ondanks de zich ontwikkelende technologie van vandaag. U dient met uw arts te overleggen om deze risico’s te kennen en te onderzoeken. Om de meest geschikte haartransplantatie voor u te bepalen, moeten uw noodzakelijke onderzoeken volledig vóór de operatie worden uitgevoerd. Op deze manier worden de bijwerkingen van haartransplantatie geminimaliseerd.

Waarom kiezen voor Rehair Istanbul voor een haartransplantatie?

Haartransplantaties zijn een procedure die een belangrijk leven heeft voor elke persoon die zijn haar heeft verloren. Het is erg belangrijk dat de beste klinische, steriele en professionele artsen de voorkeur hebben. Rehair Istanbul voldoet aan alle normen die u zoekt voor een haartransplantatie en biedt de beste service voor u. Zo worden de risico’s en bijwerkingen van haartransplantatie sterk verminderd. U kunt onze sociale media-accounts raadplegen voor meer informatie over Rehair Istanbul of direct contact opnemen via de website.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *