Skip to content

Activiteiten die te doen zijn binnen 1 dag in İstanbul

Gehost in de belangrijkste beschavingen van de wereld, heeft de uitdrukking “Alle wegen leiden naar Istanbul” in de geschiedenis gegraveerd. Voor een lange tijd was İstanbul het centrum van de wereld, daardoor is er veel te bezoeken en te zien.

Vanwege zijn natuurlijke schoonheid en levendige geschiedenis, is Istanbul een van de toonaangevende steden ter wereld en heeft veel gebouwen en gebieden die worden beschermd door UNESCO. In dit artikel zullen we uitleggen wat je in deze prachtige stad op één dag kunt doen aan degenen die Istanbul voor een korte tijd zullen bezoeken.

Contents

Historische schiereilandtour

Een groot deel van het historische schiereiland ligt binnen de grenzen van het district Istanbul-Fatih. Het historische schiereiland, dat de meerderheid van de te bezoeken plaatsen in Istanbul uitmaakt, heeft voornamelijk de kunstwerken van Romeinse en Byzantijnse rijken, terwijl de binnenste delen van Fatih tot leven komen met de kunstwerken van het Ottomaanse rijk. Plaatsen om te zien op het historische schiereiland;

• Basilica Cisterne

• Hagia Sophia

• Topkapi paleis

• Blauwe Moskee

• Suleymaniye moskee

• Gulhane Park

• Hagia Sofia

• Grote Bazaar

• De Egyptische Bazaar

• Archeologisch museum van Istanbul

Bosporus Tour

Een van de eerste dingen die je in Istanbul moet doen, is de Bosporus tour. Er zijn veel opties aan zowel de Europese als Aziatische kant van de stad om deze prachtige schoonheid te zien die de stad in tweeën deelt. Om de beste adressen van deze unieke route te verkennen, kun je naar Ortaköy en op een van de boten springen die de tour beginnen. Er zijn ook rondleidingen vanuit verschillende plaatsen zoals Eminönü en Kadıköy om de Bosporus te verkennen.

Loop tussen Kurucesme en Bebek

U kunt de langs Kuruçeşme-Arnavutköy-Bebek-Rumeli die de meest aangename wandelroute langs de Bosporus heeft in ongeveer 1 uur lopen en maximaal genieten van de Bosporus. U kunt een pauze nemen in Kuruçeşme Park en Bebek Park, een van de mooiste parken van Istanbul, gelegen aan de rand van de Bosporus.

Ontdek Istiklal Street

Als je naar Taksim gaat kun je vanaf het Taksim-plein langs İstiklal straat naar de Galatasaray High School lopen en zie je cafés en boetieks die zich links en rechts bevinden. Vergeet niet chocolade te kopen met hazelnoten van Beyoğlu Chocolate Shop. U kunt een bezoek brengen aan de vismarkt tegenover de Galatasaray High School en u kunt snacks met zeevruchten eten. Het is ook heerlijk om te eten en drinken in Nevizade Street of Çiçek Pasajı, die ernaast ligt.

Bezoek de Galata toren

Of je nu als toerist naar Istanbul komt of een toerist in je stad wilt zijn, een van de mooiste activiteiten om te verkennen is de Galata toren en de omgeving. U zult versteld staan van de ontwikkeling en verandering in deze regio, die onlangs heel mooi is geworden en het middelpunt van toeristen is geworden. U kunt de Galata toren beklimmen, een van de belangrijkste symbolen van Istanbul en een van de oudste torens ter wereld.

Bezoek de Egyptische bazaar en eet een broodje vis in Eminönü

Eminönü, dat een tijd lang het belangrijkste commerciële centrum van Istanbul was, wordt regelmatig bezocht door een bepaalde massa voor de uitwisseling van elektronische goederen, horloges, huishoudelijke goederen en kleding. Wanneer u naar Eminönü gaat, kunt u een broodje met vis kopen van de sierlijke wazige boten op de boulevard en winkelen bij de specerijenverkopers die verschillende soorten specerijen verkopen in de levendige Egyptische Bazaar. Na het eten van uw broodje vis met uitzicht op de Galata toren, kunt u de vissers bekijken of een drankje drinken in de cafés onder de brug.

Drink thee bij Pierre Loti

Als u een beetje verder van de Bosporus naar de zijkanten van de Gouden Hoorn komt, kunt u ook de schoonheden bewonderen. Neem de kabelbaan naar Pierre Loti en trakteer uzelf op een kop thee. Vooral in de vroege ochtenduren of ’s avonds voordat de zon ondergaat, kunt u geen genoeg krijgen van het uitzicht.

Voor meer informatie bezoek Rehair Istanbul