Skip to content

9 Misvattingen over een haartransplantatie

De haartransplantatie is met zijn uitstekende resultaten uitgegroeid tot een steeds meer geprefereerde toepassing in de behandeling van haaruitval. De eerste stap is het besluitvormingsproces, het is namelijk een belangrijke operatie die invloed zal hebben op u gedurende uw leven en daarom is een juiste behandeling en planning belangrijk voor een gezond en natuurlijk resultaat. Wanneer een persoon besluit om een haartransplantatie te ondergaan, zal hij natuurlijk eerst proberen om informatie te verkrijgen van verschillende bronnen.

In dit artikel proberen we u de meest voorkomende tien misvattingen over haartransplantatie uit te leggen.

Contents

Haartransplantatie is een tijdelijke behandelingsmethode

De eerste bekende misvatting over een haartransplantatie is het idee dat de procedure een tijdelijke oplossing biedt. Tijdens een haartransplantatie worden de donorhaartjes op het achterhoofd gebruikt, de haartjes op dit gebied zijn de sterkste haartjes die u heeft. Deze haartjes worden namelijk niet beïnvloed door DHT-hormoon en zijn resistent tegen haaruitval. Daarom zullen de nieuw getransplanteerde haarzakjes, die verplaatst zijn naar het probleemgebied resistent blijven tegen haaruitval.

Alleen mannen kunnen een haartransplantatie ondergaan

Volgens statistische gegevens bestaat 14,7 procent van degenen die een haartransplantatie laten uitvoeren wereldwijd uit vrouwen. Vrouwen kiezen meestal voor een haartransplantatie om de voorste haarlijn te verlagen of om de haardichtheid te verhogen. In het haartransplantatieproces toegepast op vrouwen, is het niet nodig om al het haar te scheren. Alleen het donorgebied hoeft als een klein venstertje geschoren te worden, dit is meestal niet zichtbaar omdat het onder de lange lokken valt. Aangezien het geen verandering in het uiterlijk veroorzaakt, hebben vrouwen vaak de voorkeur aan een haartransplantatie.

Haartransplantatie is een pijnlijke behandeling

Haartransplantaties hebben in de laatste tien jaar een belangrijke verandering ondergaan en worden nu uitgevoerd met de FUE-techniek, die wereldwijd een erkende techniek is.

Succesvolle en natuurlijke resultaten verkregen door middel van de FUE-techniek hebben geleid tot verbeteringen die het comfort van de patiënten verhogen. Patiënten hoeven nu bijna geen pijn te lijden tijdens de procedure. Wat dit comfort mogelijk maakt zijn zowel de ontwikkelde technieken als de toepassing van baanbrekende naaldvrije en pijnloze lokale anesthesie.

Haartransplantatie is niet geschikt voor ouderen

Een ander vooroordeel tegen haartransplantatie is het idee dat haartransplantatie niet geschikt is voor oudere mensen. In de eerste plaats moet de persoon die haartransplantatie zal hebben voldoende en gezond haar hebben voor transplantatie op het donorgebied. Het type haaruitval bepaalt de geschiktheid van een persoon voor haartransplantatie in plaats van leeftijd. Androgenetische Alopecia, de meest voorkomende oorzaak van haaruitval wereldwijd, is een type van mannelijke haaruitval die eeuwig kan duren. Het is echter bekend dat de snelheid van haaruitval na 35-40 jaar vertraagt. Mensen onder deze leeftijdscategorie kunnen natuurlijk een haartransplantatie ondergaan, maar zijn erop gewezen dat hun haar kan blijven uitvallen en dat ze 2 of 3 sessies nodig kunnen hebben in de volgende jaren nadat ze een haartransplantatie hebben ondergaan.

De beste resultaten bij haartransplantatie worden op jonge leeftijd verkregen.

In veel gebieden is de zin “voorkomen is beter dan genezen” geldig, maar het is misschien niet de beste oplossing. Het feit dat jonge mensen die haarverlies hebben voor een haartransplantatie kiezen zonder een toekomstgericht plan kan leiden tot onomkeerbare negatieve resultaten. In gevallen waarin haaruitval niet gestabiliseerd is, moet worden overwogen dat de haaruitval door kan gaan in de toekomst en het donorgebied onvoldoende haar kan hebben voor volgende sessies.

Na een haartransplantatie is het resultaat direct zichtbaar

Mensen die haartransplantatie hebben gehad willen natuurlijk de resultaten van het proces onmiddellijk zien. Na de haartransplantatie duurt het genezingsproces en gezonde groei van het haar ongeveer 12 maanden. De meeste patiënten ondergaan een fase van shock haaruitval dat wordt gedefinieerd als shock verlies 2 tot 3 weken na de operatie. Dat is een natuurlijk proces, het is niet iets om bang voor te zijn. Na een tijdelijke shock verlies, zullen de haarzakjes gezond gaan groeien.

Na gemiddelde 2 maanden, zal het haar beginnen met de normale groeicyclus en ongeveer 1,5 cm per maand groeien. De haren beginnen vanaf de 9e maand vorm te krijgen en na 1 jaar zal het uiteindelijke resultaat zichtbaar zijn.

Haartransplantatie is een dure behandeling

Tegenwoordig besteden de meeste mensen die haaruitval ervaren grote bedragen om hun oude haar terug te krijgen. De kosten voor pruiken-achtige kunsthaar prothesen en de jaarlijkse onderhoudskosten daarvan zijn veel hoger dan een haartransplantatie die een permanente oplossing biedt. Vooral als we kijken naar Turkije, zijn de prijzen voor de service en de kwaliteit die ze bieden zeer betaalbaar. Als leider op het gebied van haartransplantatie is een hoge concurrentie in Turkije onvermijdelijk. Dit leidde er echter toe dat de haartransplantatiecentra in Turkije meer kwaliteitsdiensten leverden en beter zijn ontwikkeld.

Haarzakjes van een ander persoon kan worden getransplanteerd

Een van de veel voorkomende misvattingen over haartransplantatie is het idee dat haartransplantatie zal worden uitgevoerd met haarfollikels genomen van een andere persoon. De belangrijkste factor die een haartransplantatie mogelijk is dat het donorhaar van dezelfde persoon wordt gebruikt. Wanneer het donorhaar uit het donorgebied wordt verzameld en verplaatst wordt naar het probleemgebied detecteert het lichaam of het weefsel tot dezelfde persoon behoort, daarna begint het te groeien met alle kenmerken van het gebied waar de haartjes uit zijn verwijderd.

Het haar van de patiënt wordt volledig geschoren voor haartransplantatie

Dankzij continu ontwikkelde haartransplantatietechnieken met technologische vooruitgang sinds de eerste jaren, is het tegenwoordig ook mogelijk om een haartransplantatie uit te voeren zonder volledig te scheren. Een haartransplantatie zonder te scheren is een mooie uitvinding voor vooral vrouwen die een haartransplantatie overwegen, want het uiterlijk zal niet veranderen na de behandeling.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *