Skip to content

9 Historische Plaatsen Die U Moet Zien In Istanbul

Istanbul is een van de belangrijkste steden van zowel Turkije als de wereld met zijn culturele rijkdom, natuurlijke schoonheid en diepgewortelde geschiedenis. Hierdoor verwelkomt het jaarlijks miljoenen binnenlandse en buitenlandse toeristen. Welke bezienswaardigheden zijn het waard om te zien? Laten we het samen ontdekken.

Contents

Topkapı Paleis

Topkapı Paleis is een van de belangrijkste gebouwen om te bezoeken in Istanbul. Het is gebouwd in 1459 en was de thuisbasis van de Sultan en zijn familie voor vele jaren. Het paleis heeft herenhuizen, appartementen, dijken en bloementuinen. Het Topkapı paleis, waarvan bekend is dat het gebouwd is op een oppervlakte van in totaal zevenhonderdduizend vierkante meter, verwelkomt zijn bezoekers met al zijn pracht.

Hagia Sophia

Hagia Sophia is een van de kostbare gebouwen van het historische schiereiland. Gebouwd in opdracht van keizer Jüstinyen, wordt het gebouw beschouwd als een van de belangrijkste architectonische structuren in de wereld en verwelkomt vandaag de dag bezoekers als museum.

Yerebatan Cistern

De Yerebatan Cistern is een van de meest opvallende plaatsen van het historische schiereiland. Het is gelegen in de buurt van Sultanahmet Square, het gebouw is een van de grootste stortbakken in Istanbul. Vandaag, als museum, is het open voor het bezoek van lokale en buitenlandse toeristen.

Blauwe Moskee

De Blauwe Moskee is de meest prominente structuur van Sultanahmet Square. Hoewel de structuur vergelijkbaar is met de Hagia Sophia, werd het eigenlijk ongeveer duizend jaar na de Hagia Sophia gebouwd. Dit prachtige gebouw is een van de meest succesvolle voorbeelden van Turks-Islamitische architectuur.

Archeologisch Museum Istanbul

Het Archeologisch Museum van Istanbul is één van de belangrijkste musea ter wereld en één van de mooiste voorbeelden van neoklassieke architectuur. Het gebouw, dat tegenwoordig dienstdoet als museumgebouw, werd gebouwd in 1891. Het heeft honderden kunstwerken die de moeite waard zijn om te zien in het museum. 

Suleymaniye Moskee

Suleymaniye Moskee is een van de gebouwen die u moet zien op het historische schiereiland. Deze belangrijke structuur werd in de 16e eeuw gebouwd als het mooiste complex in de stad, passend bij een sultan. Het gebouw herbergt ook de graven van Suleyman de magnifieke en Hürrem Sultan.

De Galata-Toren

De Galata Toren wordt regelmatig bezocht door zowel lokale als buitenlandse toeristen. Hoewel er niet veel bekend is over de bouw van deze prachtige structuur, wordt aangenomen dat het gebouwd is in de tijd van keizer Judinianus. De toren, die 69,90 meter hoog is en ongeveer 10.000 ton weegt, werd gebruikt als een gevangenis, onderdak, brandmelding en observatorium.

Turks Islamitisch Kunstmuseum

Het Museum van Turkse Islamitische kunstwerken werd opgericht tijdens het Ottomaanse Rijk. Het museum is gelegen in het Suleymaniye Moskee plein en een belangrijk werk van Mimar Sinan. Het museum bevat veel artefacten verzameld uit religieuze gebouwen en het museum biedt tentoonstellingen.

Binbirdirek Cistern

Een van de must-see gebouwen in Istanbul is Binbirdirek cistern. Dit gebouw is de op één na grootste waterbak in Istanbul. Vandaag wordt het bezocht als een museum en herbergt een verscheidenheid aan evenementen.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *