Skip to content

Weetjes over een haartransplantatie

Tegenwoordig wordt haarverlies door veel mensen ervaren en heeft het negatief invloed op de hun zelfvertrouwen en sociale leven. Het haar heeft namelijk rechtstreeks invloed op het algemene uiterlijk van de mens. Om al deze redenen heeft een haartransplantatie vaker de voorkeur van mensen. İn dit artikel zullen we alle aspecten van een haartransplantatie onderzoeken.

Contents

De geschiedenis van de haartransplantatie

De interesse van de mensheid in zijn haar gaat lang terug. Hoeden, verschillende sluiers en kapsels, van het oude Griekenland tot heden, creëren altijd zowel een culturele indicator als een schoonheidsindicator. Verschillende planten en spreuken werden gebruikt tegen haarverlies in sommige culturen in verschillende periodes van de geschiedenis, terwijl kaalheid en dunheid op de voorgrond treden in andere culturen.

In de 19e eeuw werden de eerste zaden van het haartransplantatieproces gegooid. Het was een vrij nieuw proces voor de hoofdhuid om te worden getransplanteerd naar een andere locatie door een chirurgische ingreep. De techniek werd in de jaren dertig in Japan gebruikt voor het transplanteren van wenkbrauwen en wimpers. Dit proces was destijds beperkt tot wenkbrauwen en wimpers en werd nooit toegepast voor een haartransplantatie. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Japan zich decennialang afgesloten van de wereld, waardoor de rest van de wereld niet op de hoogte was van deze uitvinding.

De eerste haartransplantatie, zoals we die vandaag kennen, vond plaats in de Verenigde Staten. Deze procedure, die werd gehoord in de jaren 1950 toen de dermatoloog Orentreich begon met haartransplantatie bij mannelijke proefpersonen in New York, trok toen niet veel aandacht. Men dacht dat een haartransplantatie echt haar niet kon vervangen. De dermatoloog Orentreich zette zijn studies over verschillende onderwerpen echter voort en bewees dat het haar zich ontwikkelde en permanent was. Orentreich, die al 20 jaar aan haartransplantatie werkt, viel op dit gebied niet op.

Waarom verliezen we haar?

Genetische factoren zijn de belangrijkste oorzaak van haarverlies, maar er zijn andere redenen. Onvoldoende en onevenwichtige voeding beïnvloedt de haarkwaliteit. Spanning en verdriet verslechteren de gezondheid van het hele lichaam en het immuunsysteem en veroorzaken haaruitval. Schildklierhormonen leiden tot haarverlies; Het haar lijkt levenloos, droog en bleek. Postpartum periode, menopauze en postmenopauzale periode, diabetes, voedingsstoornissen, verschillende medicijnen, bloedarmoede, systemische ziekten (kankers, leverziekten, infectieziekten), chemische processen (sommige shampoos, kleurstoffen, permanent, kleurverlichtingsprocessen), zeewater, zonnestralen, chloor in zwembadwater zijn ook factoren die haarverlies veroorzaken. Seizoen haaruitval neemt in de herfst toe en lente toe.

Hoe wordt een haartransplantatie uitgevoerd?

Allereerst wordt de kwaliteit van het donorgebied geanalyseerd en daarna wordt er gekeken hoeveel haarzakjes het probleemgebied nodig heeft. Uit het donorgebied worden de kwalitatieve haarzakjes verwijderd en verzamelden. Na dat alle haartjes uit de wortels één voor één gescheiden zijn, worden ze geïmplanteerd op het probleemgebied. Voordat de haartjes geïmplanteerd worden is het natuurlijk erg belangrijk dat de kanaaltjes op een juiste manier geopend zijn. Dus in de goede richting en volgens de grootte en de lengte van de haarwortels. Een haartransplantatie kan ook toegepast worden op een baard of wenkbrauwen.

Waar moet op worden gelet voor een haartransplantatie?

Er zijn enkele punten waar u op moet letten tijdens de procedure voor minder pijn en een meer succesvolle operatie. Het is noodzakelijk om vóór het proces aandacht aan uw dieet te besteden. Het wordt ook door artsen geadviseerd om niet moe te worden en stress te vermijden. Stop met roken uiterlijk 24 uur vóór de behandeling. Evenzo moet u uw gebruik van alcohol en soortgelijke stoffen vóór het proces tot nul terugbrengen. Dranken met cafeïne zijn opgenomen in deze verboden lijst. Als u regelmatig medicijnen gebruikt, vergeet dan niet uw arts over deze medicijnen te informeren.

Waar moet op worden gelet na een haartransplantatie?

Hoewel een haartransplantatie een eenvoudige procedure klinkt, moet u er rekening mee houden dat deze procedure een gecompliceerde operatie is. Zorg daarom dat u het nodige onderzoek doet en kies de juiste, gespecialiseerde arts.

De eerste 24 uren na de behandeling is erg belangrijk. Met verlichting van de anesthesie kunt u pijn voelen. Laat u zelf niet bang maken en raak nooit uw hoofd aan.

Vermijd de eerste 15 dagen fysiek zwaar werk en sporten.

Het is erg belangrijk om je hoofdhuid te beschermen tegen contact. Zorg er daarom voor dat u de eerste dagen alleen op uw rug ligt.

Een ander kritisch punt is stress voorkomen. Zoals we eerder vermeldden, is stress een factor die de haarzakjes verzwakt en haaruitval veroorzaakt.

Was uw haar alleen met de producten die door uw arts zijn aanbevolen en volgens zijn instructies.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *