Skip to content

Behandelingsmethoden Voor Haarverlies Die U Moet Kennen! U Moet Het Weten!

Sommige type van haaruitval wordt niet behandeld omdat het soms van voorbijgaande aard is en terug zal komen of kan het een natuurlijk onderdeel van veroudering zijn. Wanneer u herstelt van een medische aandoening, stopt haarverlies normaal gesproken of groeit het weer terug. Androgene alopecia is een andere frequente trend van haarverlies van erfelijke aandoening die zowel mannen als vrouwen kan treffen. Mannelijke kaalheid is een aandoening waarbij mannen hun haar al vanaf hun twintigste beginnen te verliezen. Deze aandoening wordt gekenmerkt door een terugwijkende haarlijn en geleidelijk haarverlies van de boven- en frontale hoofdhuid.

Als uw dermatoloog als reden van uw haarverlies een vermoeding heeft van een bepaalde ziekte, vitaminetekort, hormonale onbalans of infectie kan het zijn dat u een bloedtest of een hoofdhuidbiopsie nodig heeft. Al deze onderzoeken kunnen worden gedaan in de kliniek van uw dermatoloog. Aan de hand van deze informatie is het over het algemeen mogelijk om vast te stellen wat uw haarverlies veroorzaakt. Het kan zijn dat uw dermatoloog meer informatie nodig heeft als er meer oorzaken zijn.

Bij last van haaruitval kunt u een paar dingen proberen. Maar onthoudt geen enkele therapie is gegarandeerd 100 procent succesvol.

Contents

Haargroeibehandeling

Met het gebruik van voorzorg medicijnen kan haaruitval worden voorkomen, die ook nieuwe haargroei kunnen stimuleren. Deze impact daarentegen verschilt sterk van persoon tot persoon.

– Hoofdhuidverkleining — Een kale plek wordt verkleind door het operatief verwijderen van stroken kale huid.

-Haarflappen – Een strook huid met gezonde haargroei kan worden verschoven van een minder belangrijke plek naar een cosmetisch belangrijker plaats.

Nieuwe behandeling tegen haaruitval

Mannen met androgene alopecia hebben typisch een “mannelijk haarverlies”, wat begint aan de voorkant van het hoofd en zich ontwikkelt tot een “M”-vormige haarregressie. Androgene alopecia veroorzaakt bij bepaalde mannen volledige kaalheid. Bij mannen kan haarverlies volgens het mannelijke patroon al op jonge leeftijd beginnen. De meerderheid van de mannen ontdekken echter wanneer ze de leeftijd van 50 jaar bereiken deze vorm van haarverlies.

Vrouwelijke haarverlies is dezelfde aandoening als haarverlies bij mannen, maar bij vrouwen ziet het er ietsje anders uit. Haarverlies bij vrouwen is aanzienlijk meer verspreid dan bij mannen, en is niet beperkt tot de voorkant of bovenkant van het hoofd. Haaruitval, in plaats van kaalheid, is het meest voorkomende symptoom. Vanwege het dunner worden, voelen veel vrouwen een verwijding in hun haardeel naarmate ze ouder worden. Haaruitval bij vrouwen zorgt ervoor dat slechts een klein percentage van de vrouwen volledig kaal wordt. Hoewel het aanzienlijk zichtbaarder is na de menopauze (wanneer de hormoonspiegels zijn verschoven als gevolg van verminderde oestrogeenproductie) kunnen vrouwen van alle leeftijden last hebben van androgene alopecia.

PRP-behandeling tegen haaruitval

Bloedcomponententherapie met bloedplaatjesrijk plasma (PRP/bloedplaatjesrijk plasma) is een procedure waarbij een geconcentreerd aantal bloedplaatjes uit het eigen bloed van de patiënt in de hoofdhuid wordt geïnjecteerd. Groeifactoren in bloedplaatjes werven stamcellen naar de vastgestelde plek op de hoofdhuid.

De onderzoekers dachten dat het verwijderen van geconcentreerde bloedplaatjes en het injecteren ervan in gewonde delen van het lichaam het herstel zou kunnen bespoedigen.

Om PRP te kunnen maken, zal een medische professional een bloedmonster nemen en deze in de centrifugemachine laten draaien. Deze machine draait in een hoog tempo en scheidt de elementen van het bloed. De arts extraheert vervolgens de bloedplaatjes voor injectie.

PRP bestaat uit een combinatie van groeifactoren en eiwitten die weefselherstel ondersteunen. Omdat bepaalde soorten haarverlies wordt veroorzaakt door schade aan haarzakjes, veronderstelden de onderzoekers oorspronkelijk dat PRP kan helpen het haar te regenereren door het proces dat optreedt bij alopecia androgenetica.

Mesotherapy tegen haarverlies

Haarmesotherapie is een therapeutische benadering waarbij de noodzakelijke vitamines, mineralen en aminozuurcombinaties in de hoofdhuid worden geïnjecteerd. De componenten die de haarzakjes voeden, kunnen zich met deze procedure gemakkelijk in het haar nestelen. Haaruitval kan met deze procedure worden behandeld omdat het dunner wordend haar dikker maakt. Het voorkomt haaruitval en het haar wordt dikker en glanzender.

Het haar van de patiënt krijgt weer een perfect gezonde uitstraling na haarmesotherapie. Ernstige veranderingen in de huid en het haar kunnen worden gedetecteerd zodra nuttige componenten in de hoofdhuid worden geïnjecteerd. De patiënt heeft geen haaruitval meer en heeft sterker haar als gevolg van haarmesotherapie.

Laser behandeling tegenhaaruitval

Tijdens laag niveau lasertherapie (ook wel roodlichttherapie of koude lasertherapie genoemd) worden fotonen in hoofdhuidweefsels gestraald. Deze fotonen worden geabsorbeerd door zwakke cellen, wat de haargroei bevordert. De techniek wordt beschouwd als veilig en comfortabel. De veronderstelling achter lasertherapie voor haarverlies is dat laserbehandelingen met een lage dosis de bloedsomloop stimuleren en de haarzakjes ertoe aanzetten het haar te ontwikkelen. Omdat de effecten van laserbehandeling zo variabel zijn, is de medische wereld tot de conclusie gekomen dat dit voor personen wel maar voor de anderen niet effect kan hebben.

Natuurlijke haarverlies behandelingen

-Massage

– Voedings inname (ijzer, zink)

-Verminderen van stress

– Sporten

Haartransplantatiemethode na haarverlies

Bestaand haar wordt overgebracht om plekken op te vullen waar er geen of dun haar is. De operatie wordt normaal gesproken uitgevoerd in de praktijkruimte van de dokter. De chirurg begint met het reinigen van uw hoofdhuid en verdoven van de achterkant van de schedel. Uw arts zal de transplantatie uitvoeren op een van de volgende twee manieren: folliculaire unit strip-chirurgie (FUSS) of folliculaire unit-extractie (FUE). FUSS wordt gebruikt om een ​​stuk huid van 6 tot 10 inch van de achterkant van uw hoofdhuid te verwijderen. Dit wordt bewaard op een blad en wordt de hoofdhuid gehecht. Het haar eromheen verbergt deze plek onmiddellijk. Daarna wordt de afgeknipte hoofdhuidstrook in 500 tot 2000 kleine grafts verdeelt door het team van de chirurg, elk met één of enkele haren. Uw haartype, kwaliteit, kleur en de grootte van het gebied waar de transplantatie wordt uitgevoerd, bepalen het aantal en het soort grafts dat u ontvangt. Daarna zijn beide methoden identiek. De chirurg reinigt en verdooft het gebied waar het de behandeling plaats zal vinden. Er worden gaten of spleten met een scalpel of naald geplaatst en wordt zorgvuldig de grafts voorbereid.

Waarom zou u moeten kiezen voor haartransplantatie in Turkije?

Als u al een tijdje een haartransplantatietherapie overweegt, is Turkije ongetwijfeld één van de beste plaatsen voor haartransplantatie. Elk jaar gaan meer dan 20.000 mensen naar Turkije voor medische zorg die net zo goed of zelfs beter is dan wat ze thuis kunnen krijgen. Prijzen voor 2000 grafts met een FUE-haartransplantatie operatie beginnen bij €1.950. Turkije is ook een populaire keuze onder patiënten, vanwege de luxe hotels en betaalbare behandelingspakketten. En wie wil er nu niet ontspannen en bijkomen in de historische en prachtige stad van Istanbul?

Turkije is betaalbaar en ervaren, maar ook comfortabel voor patiënten. U wordt opgehaald van het vliegveld en naar uw hotel gereden met luxe uber-busjes.

Haaruitval, ook wel bekend als alopecia, treft wereldwijd miljoenen mensen. Het kan zowel bij mannen als bij vrouwen voorkomen en kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals genetica, hormonale veranderingen, medische aandoeningen en zelfs levensstijl. Haaruitval is een veel voorkomend probleem bij mensen van alle leeftijden.

Wat zijn de soorten haaruitval?

Haaruitval is een veel voorkomend probleem dat wereldwijd miljoenen mensen treft. Dit veelvoorkomende probleem kan door vele redenen worden veroorzaakt en kan van verschillende typen zijn.

Er zijn verschillende veelvoorkomende soorten haaruitval, elk met zijn unieke kenmerken en oorzaken. Naast oorzaken en redenen verschillen behandelingen en preventie ook per type haaruitval.

  • Alopecia androgenetica: Alopecia androgenetica is de meest voorkomende vorm van haaruitval die zowel mannen als vrouwen kan treffen. Het is algemeen bekend als mannelijke kaalheid of vrouwelijke kaalheid. De belangrijkste redenen voor androgenetische alopecia zijn genetica en hormonale veranderingen.
  • Telogeeneffluvium: Telogeeneffluvium is ook een andere veelvoorkomende vorm van haaruitval. Dit type haaruitval treedt op wanneer een aanzienlijk aantal haarzakjes tegelijkertijd in de rustfase komt, wat leidt tot overmatige vervelling. Het wordt vaak veroorzaakt door factoren zoals stress, hormonale veranderingen of ziekte. Eenvoudige veranderingen in levensstijl of vitaminebehandeling kunnen dit probleem oplossen.
  • Alopecia areata: Alopecia areata is een andere veelvoorkomende reden voor haaruitval. Dit type haaruitval wordt voornamelijk veroorzaakt door een auto-immuunziekte. Dit type haaruitval treedt op wanneer het immuunsysteem de haarzakjes aanvalt, wat resulteert in haaruitval. Alopecia areata kan plotseling verschijnen en kan zich ontwikkelen tot volledige kaalheid (alopecia totalis) of haaruitval over het hele lichaam (alopecia universalis).
  • Tractiealopecia: dit type haarverlies wordt veroorzaakt door overmatige spanning of trekken aan het haar als gevolg van strakke kapsels, zoals paardenstaarten, vlechten of extensions. Na verloop van tijd kan deze spanning de haarzakjes beschadigen en tot haaruitval leiden.
  • Cicatriciale alopecia: Dit type haaruitval, ook bekend als alopecia met littekens, treedt op als gevolg van een ontsteking die de haarzakjes vernietigt, waardoor ze worden vervangen door littekenweefsel. Het kan worden veroorzaakt door verschillende aandoeningen, zoals lichen planopilaris, folliculitis decalvans of discoïde lupus erythematosus.

Het maakt niet uit wat voor soort haaruitval u ervaart, het is mogelijk om haar terug te krijgen met de juiste behandeling van haartransplantatie. De ervaren chirurgen van Rehair Istanbul kunnen u helpen uw haar terug te krijgen met deskundige haartransplantaties.

Tekenen en symptomen van haaruitval

Haaruitval kan door vele redenen worden veroorzaakt, waaronder genetica en andere factoren. Wanneer je ziet dat je haar dunner wordt of kale plekken krijgt, is het aan te raden om professionele hulp in te schakelen om haaruitval te stoppen. Ongeacht uw leeftijd is het altijd mogelijk om een juiste behandeling voor haaruitval te vinden.

De tekenen en symptomen van haaruitval kunnen variëren, afhankelijk van het type en de oorzaak, waaronder;

  • Geleidelijk dunner worden: Het meest voorkomende symptoom van haaruitval is het geleidelijk dunner worden van haar bovenop het hoofd. Dit haaruitvalsymptoom kan zowel mannen als vrouwen treffen.
  • Fragmentarische of cirkelvormige kale plekken: vooral als u alopecia areata heeft, kunt u plotseling haarverlies zien in de vorm van gladde, ronde plekken. Fragmentarische of cirkelvormige kale plekken staan bekend als heel gewoon en kunnen op elke leeftijd voorkomen.
  • Plotselinge haaruitval: vooral als u fysieke of emotionele stress ervaart, kan plotselinge haaruitval veroorzaakt door telogene effluvium worden gezien.
  • Terugtrekkende haarlijn: dit is een veelvoorkomend teken van mannelijke kaalheid, waarbij de haarlijn terugwijkt in een karakteristieke “M”-vorm.
  • Dunner worden langs de haarlijn of slapen: haarbreuk en dunner worden langs de haarlijn of slapen kan worden veroorzaakt door strakke kapsels of andere externe stressfactoren.
  • Jeuk, schilfering of roodheid op de hoofdhuid: deze symptomen kunnen gepaard gaan met cicatriciale alopecia, wat wijst op een onderliggende ontstekingsaandoening.

Wat veroorzaakt haaruitval?

Haaruitval is een veel voorkomend probleem. Dit probleem kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder;

  • Genetisch haarverlies: Een familiegeschiedenis van haarverlies kan ervoor zorgen dat u vatbaar bent voor problemen met haarverlies. Genetica is vooral effectief bij bepaalde soorten haarverlies, zoals alopecia androgenetica.
  • Hormonale veranderingen: Veranderingen in hormoonspiegels, zoals tijdens zwangerschap, menopauze of als gevolg van schildklieraandoeningen, kunnen leiden tot haaruitval. Naast deze redenen kunnen medicijnen of andere behandelingen hormonale veranderingen en haaruitval veroorzaken.
  • Stress en levensstijl: Fysieke of emotionele stress kan telogeeneffluvium veroorzaken of andere vormen van haarverlies verergeren.
  • Dieet- en voedingstekorten: een gebrek aan essentiële voedingsstoffen, zoals ijzer, eiwitten en vitamines, kan bijdragen aan haaruitval.
  • Auto-immuunziekten: Aandoeningen zoals alopecia areata en lupus kunnen tot haaruitval leiden wanneer het immuunsysteem zich per ongeluk op de haarzakjes richt.
  • Infecties: Schimmelinfecties, zoals tinea capitis, of bacterieel