Skip to content

Waar Moet U Op Letten Na De Haartransplantatie?

Er zijn drie basisstadia bij een haartransplantatie. De voorbereiding, de behandeling en de nazorg. Deze stadia zijn erg belangrijk voor het resultaat. Daarom is het erg belangrijk om rekening te houden met de belangrijke punten waar u op moet letten na de behandeling. Waar moeten we allemaal op letten? Hoe moet ik het gebied verzorgen? Laten we het samen doornemen.

  • De eerste wassing na de behandeling moet door een expert worden gedaan. Daarna moet u het volgens de instructies zelf doen.
  • De hoofdhuid moet heel zacht gewassen worden. De dag na de behandeling moet de eerste controle door een expert worden uitgevoerd.
  • Zwaar werk dat zweten veroorzaakt moet worden vermeden, want zweten kan de eerste nacht al de nieuwe haarwortels beschadigen.
  • De eerste 5 dagen zult u moeten slapen en liggen met een speciaal hoofdkussen die u van de kliniek meekrijgt. Gebruik deze kussen altijd als u ligt. Lig nooit op uw zij of op uw buik.
  • U mag 1 week lang geen alcohol of rookmiddelen consumeren, omdat u een antibioticakuur krijgt.
  • U mag een jaar lang uw haren alleen met een schaar laten knippen. Maak geen gebruik van een tondeuse of scheerapparaat, omdat de trillingen uw haargroei tegenwerkt.
  • U mag 1 maand lang niet zwemmen of gebruik maken van een sauna of hammam.

Wat Staat U Te Wachten Na Een Haartransplantatie?

Een besluit nemen voor de haartransplantatie is al een moeilijke fase, maar daarna komen de vragen over de haargroei. Hoe zit het na de haartransplantatie? Hoelang zal het duren totdat de haartjes zullen groeien? Als gevolg van een haartransplantatie die uitgevoerd is door personeel die geen specialisten zijn, kunt u onnatuurlijke problemen ervaren zoals; pijn, oedeem, asymmetrie en infectie. Ook als de patiënt zich niet aan de nazorg regels en de nieuwe haarwortels niet beschermd dan bestaat de kans dat de haartransplantatie mislukt.

De meest kritieke periode voor de wortels die overgebracht zijn naar het nieuwe gebied is de eerste 48 uur, daarom mag de eerste dag het haar niet gewassen worden. De dag na de behandeling moet de eerste wassing voorzichtig door een expert worden uitgevoerd. Ondanks dat de haartjes na 8-9 dagen al geworteld zijn, bestaat nog steeds de kans dat ze uitvallen wanneer ze beschadigd worden. Het heeft tot 3 maanden de tijd nodig om zich aan te passen. Tot de 3e maand zullen de haartjes uitvallen en kunt u geen resultaat verwachten, na 3 maanden begint de echte haargroei. Na 6 maanden zult u merken dat de haartjes al flink zijn gegroeid en niet meer uitvallen. Na ongeveer 10 maanden kunt u het eindresultaat zien.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *