Skip to content

De meest gestelde vragen na een haartransplantatie

Contents

Waar moet ik op letten na een haartransplantatie?

Het allerbelangrijkste is dat het behandelde gebied goed wordt beschermd tegen elk trauma. Verder is het belangrijk om gedurende eerste dagen op uw rug te slapen om oedeem te voorkomen. U moet de meegegeven medicijnen juist innemen, zoals de arts het heeft voorgeschreven en het wordt aanbevolen om na de behandeling lichte maaltijden te eten. Roken en alcoholgebruik wordt niet aanbevolen gedurende eerste 10 dagen.

Is er speciale zorg nodig na een haartransplantatie?

Het verband wordt de dag na de operatie geopend en het behandelde gebied wordt gewassen. U moet vervolgens het gebied 15 dagen lang op een bepaalde manier wassen. Tijdens deze wassing gebruikt u de door de kliniek meegegeven speciale producten.

Zal het haar uitvallen na de behandeling?

Ongeveer 3-4 weken na de operatie, zal een deel van uw haar verloren gaan. Deze situatie heet een shock uitval. In feite worden productieve follikels geïmplanteerd en wanneer het haar uitvalt blijven deze follikels onder de huid en beginnen ze haar te produceren. Na gemiddeld 3 maanden begint de echte haargroei. Ze groeien niet allemaal tegelijk, de groei blijft gemiddeld 5 maanden duren om de intensiteit te verhogen en gaat door tot de achtste maanden.

Kan er uitslag ontstaan na een haartransplantatie?

Er kan uitslag ontstaan tijdens het wondgenezingsproces. Bij een niet-gevoelige huid zal deze roodheid naar verwachting binnen tien dagen verdwijnen. Deze roodheid van de huid kan echter ook langer duren.

Heeft een haartransplantatie nadelig effect op de gezondheid?

Een haartransplantatie is volledig risicovrij onder plaatselijke verdoving. Er zijn nog geen bijwerkingen die schadelijk zijn voor de gezondheid ontdekt.

Is de verschijning van nieuw haar controleerbaar?

Het resultaat van het transplanteren hangt volledig af van de techniek. De dikte en vorm van de gebruikte donorhaartjes bepalen het resultaat. Wanneer de haarwortels worden geplaatst in de juiste grootte en richting naar de natuurlijke oorsprong van het haar, geeft het een extreem natuurlijk resultaat.

Is er enige verandering of verlies van gezond haar na een haartransplantatie?

Haaruitval en verzwakking kunnen optreden op uw eigen haar rond de getransplanteerde gebieden, wat de indruk geeft dat er verdere kaalheid is in het getransplanteerde gebied. Deze toestand keert geheel na een paar maanden terug en geneest zichzelf.

Overleeft al het getransplanteerde haar? Wat is de groeisnelheid?

Er is geen expert of methode/techniek om deze vraag volledig te beantwoorden, omdat het moeilijk is om te zeggen welke haren al bestonden nadat nieuw haar is geïmplanteerd. Bovendien is het onmogelijk om de individuele haren te tellen die na een haartransplantatie zijn gegroeid.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *