Skip to content

Alles wat u moet weten over de PRP-behandeling (haarbehandeling)!

Met een PRP-behandeling, is het mogelijk om sommige ziekten in het lichaam te genezen en de huid te verjongen met een persoon zijn eigen bloed. Bij een PRP-behandeling, waar het eigen bloed van de persoon wordt gebruikt in plaats van een geneesmiddel, wordt het vertragen van celregeneratie voorkomen, vooral met milieu-en genetische factoren.

Dagelijks 100 à 150 haarverlies wordt als normaal beschouwd. Als het meer is, moet de haaruitval serieus genomen worden. PRP biedt ook bloeiende resultaten na een haarbehandeling. Vooral bij patiënten met haaruitval biedt het een gunstig resultaat. Tijdens de PRP-procedure wordt het eigen bloed van de patiënt afgenomen en door een apparaat geleid. Hier wordt het deel dat de haarwortels zal voeden gescheiden en daarna geïnjecteerd in het probleemgebied. Deze methode is bijzonder nuttig bij genetische haarverlies. Haar mesotherapie kan ook worden toegepast in combinatie met PRP op degenen met genetische haarverlies.

Tijdens de PRP-behandeling voor haar wordt 10 CC uit het bloed van de patiënt genomen (1/10 van een theeglas). Het gecentrifugeerde bloed wordt verdeeld in twee delen als wit en rood bloed. Rood bloed bevat witte bloedcellen, bloedplaatjes, stollingsfactoren, PGF (Bloedplaatjesgroeifactor). De basis van deze toepassing is weefselregeneratie. Haarbehandeling met PRP duurt tot 30 minuten. Na een PRP-behandeling zullen er geen littekens ontstaan en kan de persoon kan zijn/haar routine leven onmiddellijk voortzetten.

Haarbehandeling met PRP is meer effectief als het om de 3 à 4 maanden toegepast wordt. Daarna is het één keer per jaar genoeg. Het belangrijkste voordeel van deze methode is dat het plasma wordt verkregen uit het eigen bloed van de patiënt en geen allergierisico met zich meebrengt.

Wanneer werkt een PRP-haarbehandeling?

Een PRP-haarbehandeling is onschadelijk en comfortabeler dan andere methoden, maar de effecten verschijnen een beetje later. Het moet daarom regelmatig worden toegepast en de termijnen moeten in acht worden genomen.

Heeft het bijwerkingen?

Een PRP-behandeling heeft geen bekende en waargenomen bijwerkingen. Het is niet schadelijk, omdat het eigen bloed van de patiënt wordt gebruikt. Aangezien de toediening echter met micronaalden wordt uitgevoerd, kan hoofdpijn een halve dag na de toediening optreden, zelfs als er tijdens de toediening geen pijn wordt gevoeld. Ook kan haaruitval worden gezien voor een korte tijd na de behandeling. Er is geen reden tot paniek! Dat is een natuurlijk gevolg van de behandeling.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *